Hlavní obsah

Litvínov - Ml. Boleslav 4:5 PPTrončinský si připsal pět bodů, Boleslav našla spásu při power play a nakonec vyhrála

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Výborný 0 : 1
26. Hübl 1 : 1
29. Trončinský 1 : 2
30. Duda 2 : 2
41. Hořava 3 : 2
53. Pabiška 3 : 3
58. Martynek 4 : 3
59. Stříteský 4 : 4
62. Klepiš 4 : 5
Záznam online reportáže

Litvínov

Hokejisté Mladé Boleslavi zvítězili v utkání 46. kola extraligy na ledě Litvínova 5:4 v prodloužení. V dramatickém závěru poslal Rostislav Martynek tři minuty před sirénou domácí do vedení 4:3, ale hosté při power play ve hře šest na tři v čase 58:53 srovnali Matějem Stříteským. V prodloužení pak rozhodl Jakub Klepiš. Pod všechny góly vítězů se podepsal obránce Marek Trončinský - jeden sám vstřelil, čtyřikrát byl v roli nahrávajícího.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Jakub Klepiš z Mladé Boleslavi na ilustračním snímku

Článek

Na branku diváci příliš dlouho nečekali, ovšem k jejich nelibosti se ve třetí minutě prosadil hostující kapitán Výborný, který dokázal využít zmatky v litvínovském brankovišti a pohotově doklepl puk do branky. Na druhé straně prověřil Ritticha Trávníček, ovšem ani nadvakrát neuspěl. V sedmé minutě krásnou střílenou přihrávkou našel Martynek Hanzla, ten zblízka trefil pouze dobře postaveného hostujícího brankáře.

Na druhé straně po chybné rozehrávce trefil Jarůšek tyčku Petráskovy branky a v další šanci neuspěl ani Hyka. V 13. minutě nabil Hanzl Kubátovi, ten ale promarnil správný moment ke střele a z dobré šance nakonec nebylo vůbec nic. V závěrečných vteřinách první třetiny udělal v útočné třetinu hrubku Gula a na Petráska se řítila trojice Lenc, Hyka a Klepiš, který však v dobré pozici selhal.

V úvodu druhé části objel Lukeš branku a bekhendem se pokusil přelstít Ritticha, puk skončil těsně vedle. V 26. minutě Litvínov vyrovnání: Hübl vypálil z mezikruží a trefil se přesně mezi betony. Za necelé dvě minuty ovšem opět zmrazil tribuny Trončinský, když si v oslabení pohrál s obránci a přesně zakončil do horního růžku. Za pouhých 35 vteřin bylo opět srovnáno. Duda od hrazení našlápl do středu ke střele a tu zastavila až síťka za hostujícím brankářem. V 34. minutě pohotovou ranou vyzkoušel Ritticha Hübl, ale ani z dorážky se z druhé branky neradoval.

Ve 41. minutě se Litvínov dostal do vedení, když Piroš vyhrál vhazování přesně na hůl Hořavovi a ten se nemýlil. Domácí měli i další příležitosti, ale Rittich dokázal svůj tým podržet. Z nenápadné akce se tak prosadil v 53. minutě Pabiška, který dokázal využít přečíslení dva na jednoho a zavěsil puk přesně pod horní tyčku. To ale ještě nebylo vše.

Na začátku 58. minuty se ve skrumáži před brankou nejlépe zorientoval Martynek a se štěstím poslal Litvínov opět do vedení. Poté se však nechali zbytečně vyloučit Piroš, Hübl a Pavelka. Mladoboleslavští této příležitosti dokázali využít a v 59. minutě se při hře v šesti proti třem prosadil ranou od modré čáry Stříteský.

V prodloužení díky krásné kombinaci rozhodl po 62 odehraných vteřinách Klepiš, i pod jeho trefou byl jako asistent podepsaný Trončinský. Hostující tým si tak připsal druhý bod a ukončil sérii pěti extraligových porážek v Litvínově ve vzájemných kláních.

46. kolo hokejové extraligy:
HC Verva Litvínov - BK Mladá Boleslav 4:5 v prodloužení (0:1, 2:1, 2:2 - 0:1)
Branky a nahrávky: 26. Hübl (F. Pavlík, Lukeš), 30. Duda (Piroš), 41. M. Hořava (Piroš), 58. Martynek (Trávníček, R. Hanzl) - 3. D. Výborný (Trončinský, L. Pabiška), 29. Trončinský (Hyka), 53. L. Pabiška (D. Výborný, Trončinský), 59. Stříteský (Trončinský), 62. Klepiš (Trončinský). Rozhodčí: Hribik, Pavlovič - D. Jelínek, Zíka. Vyloučení: 7:6, navíc Frolo - Urban oba 10 min. Využití: 2:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 5111.
Litvínov: Petrásek - F. Pavlík, Kubát, Gula, T. Pavelka, Chaloupka, Frolo - Gerhát, Hübl, Lukeš - Martynek, R. Hanzl, Trávníček - Duda, Piroš, M. Hořava - Jurčík, K. Reichel, J. Doležal - od 21. navíc Válek. Trenéři: Rulík a Šlégr.
Mladá Boleslav: Rittich - Voráček, Stříteský, Holub, Trončinský, Rýgl, Ovčačík - L. Pabiška, D. Výborný, Jarůšek - Pacovský, Urban, Klimenta - Hyka, Klepiš, Lenc - Kubica, R. Hruška, Bárta. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Reklama

Související témata: