Hlavní obsah

Plzeň - Teplice 1:0Plzeňskou výhru znovu zařídil Kolář

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Kolář 1 : 0
Záznam online reportáže

Před týdnem dvěma góly vystřelil Plzni výhru na půdě Slovácka v jarní premiéře, v pátek záložník Daniel Kolář zařídil vítězství 1:0 nad Teplicemi. Kapitán Viktorie se trefil hned v úvodu duelu 18. kola fotbalové Synot ligy. Západočeši tak navýšili náskok na druhou Spartu na šest bodů, Letenští však mají k dobru nedělní domácí utkání s Mladou Boleslaví.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Hráči Plzně se radují z gólu Daniela Koláře (zcela vlevo).

Článek
Fotogalerie

Západočeši udeřili z prvního rohového kopu v 5. minutě, kdy centrovaný míč přizvedl Jan Baránek a Kolář zblízka hlavou doťukl míč do branky. Vzhledem k rychlému gólu vypadalo, že pro domácí bude zápas jednoznačnou záležitostí.

Severočechy další minuty svírali, ve vzduchu visely další branky, jenže gólman Martin Chudý držel Teplice nad vodou. Hosté poprvé ohrozili domácí branku až v závěru první půle. Nejprve pálil nebezpečně Martin Fillo, po něm pohotově Tomáš Vondrášek.

Chvíli po přestávce se ve velké šanci zjevil Tomáš Hořava, trefil však pouze nohy vybíhajícího Chudého. Poté se dostali do solidní příležitosti hosté, osamocený Fillo ale střílel zprava jen do boční sítě. V síti Viktorie neskončila ani následná hlavička Davida Vaněčka. Plzeň kontrovala dvěma pokusy agilního Jana Kovaříka.

Favorit měl sice i nadále o něco navrch, druhou, pojišťovací branku však nepřidal. A až do poslední vteřiny se musel strachovat o těsnou výhru, neboť Teplice vycítily šanci a rvaly se srdnatě o bod.

18. kolo první fotbalové ligy:
Viktoria Plzeň - FK Teplice 1:0 (1:0)
Branka: 5. Kolář. Rozhodčí: Marek - Pilný, Pochylý. ŽK: Soungole, Kukec (oba Teplice). Diváci: 10 068.
Plzeň: Kozáčik - Matějů, Hejda, Baránek, Limberský - Hořava, Hrošovský - Kopic (76. Petržela), Kolář (90. Vaněk), Kovařík - Ďuriš (69. Krmenčík). Trenér: Krejčí.
Teplice: Chudý - Vondrášek, Jeřábek, Tsiskaridze, Krob - Soungole (78. Táborský), Kodeš - Kukec (83. Gregáň), Vachoušek, Fillo - Vaněček (66. Kapolongo). Trenér: Vavruška.

Reklama

Související témata: