Hlavní obsah

Sparta - Ml.Boleslav 2:0Tři body pro Srňu. Sparta se s Boleslaví nenadřela, Baroš nedohrál

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Šural 1 : 0
22. Costa 2 : 0
Záznam online reportáže

Praha
Aktualizováno

Tři dny po vítězství nad Krasnodarem (1:0) porazili Letenští ve šlágru 18. ligového kola Mladou Boleslav 2:0. Fotbalisté Sparty se tak na vedoucí Plzeň dotáhli na tři body. Utkání bylo věnováno památce Pavla Srníčka, který koncem loňského roku nečekaně zemřel. Stejně jako ve Zlíně se trefil Šural, druhý gól přidal Costa. Po rychlém nástupu bylo jasno, Středočeši na Letné zklamali.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty Ladislav Krejčí a Costa oslavují gól na 2:0 proti Mladé Boleslavi.

Článek
Fotogalerie

Spartě i nadále chybí zraněný kapitán Lafata. V základní sestavě došlo proti čtvrtečnímu duelu ke třem změnám. Na lavičce zůstali Holek, Fatai a Mareček, nahradili je Šural, Frýdek a Matějovský.

Letenští nastoupili na hřiště v tričkách s podobiznou Pavla Srníčka, památku velkého gólmana uctila minuta v anglickém stylu, kdy mu tleskal celý stadión vstoje.

Z nástupu do zápasu mohl mít Srníček na své nebeské tribuně radost. Již v 9. minutě domácí vedli. Zahustel s Krejčím vytvořili ve vápně soupeře tak velký zmatek, že Šural snadno doklepl míč do prázdné branky, takže se i ve druhém ligovém duelu v rudém dresu zapsal mezi střelce. A ve 22. minutě už Sparta vedla 2:0. Po rohu míč nešťastně odvrátil Magera, obránce Costa se akrobaticky položil do vzduchu a efektně skóroval.

Středočeši byli dlouho marní. Až po hodině hry dostal exsparťan Přikryl dlouhý míč za obranu, obhodil gólmana Bičíka, ale Costa míč dostihl včas. Hosté marně reklamovali, že brankář zahrál rukou mimo své pokutové území, za což by musela být červená karta...

Deset minut před koncem rozehrál sudí Jílek karetní mariáš. Nejprve Costovi za faul na Baroše ukázal žlutou, která je pro něj osmá v sezóně, takže příští dva ligové zápasy vynechá. Hned vzápětí pak Baroš nabral Costu, který měl hlavu hodně nízko, inkasoval druhou žlutou kartu a byl vyloučen.

18. kolo první fotbalové ligy:
Sparta Praha - FK Mladá Boleslav 2:0 (2:0)
Branky: 9. Šural, 22. Costa. Rozhodčí: Jílek - Paták, Nádvorník. ŽK: Costa - Baroš, Jánoš, Magera, Kúdela. ČK: 81. Baroš. Diváci: 10 120.
Sparta: Bičík - Zahustel, Brabec, Costa, Frýdek - Dočkal (80. Konaté), Vácha, Matějovský, Krejčí (90.+1 Fatai) - Šural, Juliš (68. Mareček). Trenér: Ščasný.
Ml. Boleslav: Šeda - Pauschek (53. Kalabiška), Kúdela, Polom (46. Čmovš), Fleišman - Ščuk, Jánoš - Kysela, Magera (71. Chramosta), Přikryl - Baroš. Trenér: Jarolím.

Reklama

Související témata: