Hlavní obsah

Soud v USA rozhodl, že Ovečkin nemusí zpátky do Dynama

WASHINGTON

Hokejový klub Dynamo Moskva neuspěl u soudu ve Washingtonu s žalobou, podle které mu stále patří práva na útočník Alexandra Ovečkina, současného neproduktivnějšího nováčka NHL z Washingtonu Capitals. Úřadující mistr Ruska si dělal nárok na jedničku draftu z loňského roku poté, co v Rusku arbitráž rozhodla, že Ovečkinova práva náleží moskevskému klubu a nikoliv Omsku.

Článek

"Jsme velice potěšeni s dnešním rozhodnutím soudu," řekl zástupce komisionáře NHL Bill Daily. "Pan Ovečkin i Washington Capitals si zaslouží gratulaci, že nepodlehli vyhrožování a vydírání Dynama a podnikli všechny nutné kroky k obhájení svých zákonných práv."

Ovečkin, který podepsal v Rusku v létě smlouvu s Omskem, využil klauzule ve smlouvě, podle níž může při podpisu smlouvy s Washingtonem do určeného data odejít. Dynamo, které dorovnalo nabídku Omsku, však žádnou klauzuli ve smlouvě nemělo a arbitráž v Rusku rozhodla, že práva na Ovečkina náleží stále Dynamu, kde hrál i uplynulé tři sezóny.

Ovečkin v NHL září a je hlavní oporou Capitals. V 44 zápasech zaznamenal 58 bodů za 32 branek a 26 asistencí. Je hlavním kandidátem na Calder Trophy pro nejlepšího nováčka NHL. Nedávno okouzlil zámoří gólem vleže po obratu ze zad na břicho, který patří mezi nejhezčí okamžiky probíhajícího ročníku.

Reklama

Související témata: