Hlavní obsah

Sparta - Brno 5:1Kometa na Spartě přes polovinu duelu odolávala, přesto prohrála o čtyři branky

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Kudrna 1 : 0
8. Čermák 1 : 1
15. Cingel 2 : 1
20. Hamilton 3 : 1
47. Přibyl 4 : 1
51. Forman 5 : 1
Záznam online reportáže

Praha

Už dvanáctou výhru z posledních třinácti zápasů slaví hokejisté Sparty. V utkání 47. extraligového kola porazili v O2 aréně před zraky téměř 11 tisícovek fanoušků Brno 5:1. Pražané o svém triumfu rozhodli na konci prostřední třetiny, kdy nerozhodný stav 1:1 zlomily góly Cingela s Hamiltonem. Jandačův tým tak Kometu zdolal potřetí za sebou.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Sparťané zleva Michal Dragoun a Miroslav Forman se snaží zastavit Tomáše Vondráčka z Komety.

Článek

Domácí se museli obejít bez útočníků Hlinky s Hlaváčem, kteří nedohráli už páteční zápas v Liberci, i forvarda Saboliče a obránce Emingera, Kometa zase nově postrádala kanonýra Tona. Když se Brňané představili ještě pod vedením trenéra Hadamczika v pražské O2 areně naposledy, vraceli se před měsícem domů s debaklem 3:9. A leckoho muselo hned po začátku dnešního souboje napadnout, jestli se nezopakuje něco podobného.

Už po 62 vteřinách hry totiž brněnský Němec přihrávkou po vlastní obranné modré čáře namazal Kudrnovi, jenž mířil sám na Čiliaka a trefil se přesně mezi jeho betony. Jenže nešťastný začátek Moravany nepoznamenal, na rozdíl od posledního vzájemného duelu výborně bruslili a za Jandačovými svěřenci nezaostávali ani v důrazu.

V osmé minutě navíc vyslal kapitán Komety Čermák nenápadnou střelu zpoza obránce, brankář Pöpperle máchl lapačkou naprázdno a bylo srovnáno. Sparta sice byla o něco aktivnější, Brňanům ale dodával klid Čiliak, který si poradil jak s Šancemi Buchteleho i Poláška.

Jenže na konci druhé třetiny už ani Čiliak svému týmu nepomohl. V 35. minutě se před brankou nejlépe zorientoval Cingel a bekhendem pod horní tyčku vrátil Spartě vedení. Slovenský útočník nastoupil teprve ke třetímu utkání po dlouhém zranění a dočkal se v nich už druhého gólu.

Pouhých patnáct vteřin před druhou sirénou přidala Sparta třetí gól. Dorážka Klimka sice ještě skončila na tyči, Hamilton pak ale poslal puk do odkryté branky. A když po necelých sedmi minutách hry ve třetí třetiny uspěl po další dorážce Přibyl, bylo to už 4:1.

Kometa už cítila, že na zvrat už nemá síly, v 51. minutě navíc při hře ve čtyřech na obou stranách vypíchl puk ve vlastním obranné třetině Forman a řítil se osamocený na Čiliaka. Naznačil mu kličku do bekhendu, kotouč si ale stáhl na bekhend a zasunul ho do volné části klece, čímž uzavřel na konečných 5:1.

47. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Sparta Praha - HC Kometa Brno 5:1 (1:1, 2:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 2. A. Kudrna, 35. Cingel (Černoch, Dragoun), 40. Hamilton (Klimek), 47. Přibyl (Buchtele, Forman), 51. Forman - 8. L. Čermák (Dočekal). Rozhodčí: Hradil, Hribik - Lhotský, Jiří Svoboda. Vyloučení: 4:5. Bez využití. Diváci: 10 928.
Sparta: Pöpperle - Piskáček, Polášek, Čajkovský, Švrček, Hrbas, J. Mikuš, Kalina - Forman, Přibyl, Buchtele - Hamilton, Klimek, A. Kudrna - Netík, Pech, Kumstát - Černoch, Cingel, Dragoun. Trenéři: Jandač a Moták.
Brno: Čiliak - Dujsík, T. Kaberle, Štindl, Trška, Šnajnar, Malec, Kozák - Dočekal, L. Čermák, R. Zohorna - Špirko, V. Němec, J. Káňa II - H. Zohorna, J. Hruška, Ostřížek - Vondráček, Raška, Burian - F. Dvořák. Trenéři: Zábranský, Pešout a Pokorný.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín