Hlavní obsah

Pardubice - Olomouc 0:3Olomouc i díky Konrádově nule vyhrála v Pardubicích

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Skrbek 0 : 1
19. Jaroměřský 0 : 2
59. Holec 0 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Olomouce vyhráli ve 47. kole extraligy v Pardubicích 3:0 a svým pátým čistým kontem v sezóně se na tom podílel slovenský brankář Branislav Konrád. Dvanácté Dynamo potřetí za sebou nebodovalo a naděje na účast v předkole play off se mu vzdaluje. Olomouc naopak zvítězila po dvou porážkách za sebou a upevnila si místo v elitní šestce.

Foto: David Taneček, ČTK

Olomoucký obránce Jiří Ondrušek (vpravo) slaví se spoluhráčem Janem Eberlem gól.

Článek

Pardubice se jako obvykle v domácích zápasech pokusily o aktivní nástup a po minutě měl gólovou šanci Nahodil, jenže zblízka trefil jen Konráda. V další šanci minul branku Marcinko. Olomouc se nikam nehnala, ale zato byla v ofenzívě vysoce efektivní. Na dvě branky jí stačily tři střely. Při přesilové hře v deváté minutě sice Skrbek netrefil branku, ale kotouč se od zadního mantinelu odrazil do Maxwella a do branky.

Dynamo naopak v přesilovkách tápalo, během svých pokusů se nedostalo ani k pořádné střele. Když si pak v 19. minutě najel Jaroměřský do palebné pozice a zamířil mezi Maxwellovy betony, vedla Olomouc už o dvě branky.

A nemuselo zůstat u toho. Na začátku druhé části po závaru v útočném pásmu Olomouce mířil za domácího gólmana další puk, ale v poslední chvíli zasáhl obránce Štajnoch. Maxwell si pak připsal jistý zákrok při střele Hermana.

Jinak moc šancí často pískající diváci neviděli. Defenzivně laděný zápas přinášel spíše nepřesnosti a důrazný boj o kotouč. Nadějné možnosti si oba týmy připravily až v přesilových hrách. Před Maxwellem se zjevil osamocený Mikúš, ale domácího brankáře prostřelit nedokázal. Marcinko na druhé straně zase nezkrotil skákavý kotouč a minul odkrytou část klece.

Pojistit olomoucké vedení mohl ve 45. minutě pojistit Skladaný, avšak trefil jen Maxwellův beton. Hostům to ale vůbec nevadilo, neboť bez potíží drželi kotouč daleko od Konrádovy branky, navíc se dlouho hrálo prakticky bez přerušení a čas ubíhal. Pardubice vůbec nevěděly, jak soupeře přehrát, a svou snahu v útočném pásmu často ani nezakončily. Domácím nepomohla ani dvouminutová hra bez brankáře. Naopak ranou do opuštěné klece rozhodl Holec.

47. kolo hokejové extraligy:
HC Dynamo Pardubice - HC Olomouc 0:3 (0:2, 0:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 9. Skrbek (Buc, Vyrůbalík), 19. Jaroměřský (Eberle, Řípa), 59. Holec (Ondrušek). Rozhodčí: Polák, Šír - Kajínek, Zavřel. Vyloučení: 2:5. Využití: 0:1. Diváci: 7591.
Pardubice: Maxwell - Čáslava, Štajnoch, Ščotka, Gregorc, Bokroš, M. Šeda - P. Sýkora, Redenbach, Marcinko - Moňa, Nahodil, Orsava - Rapáč, Tomášek, Poulíček - Voženílek, Kaut, M. Beran. Trenéři: Draisaitl a Potajčuk.
Olomouc: Konrád - Skrbek, Vyrůbalík, Houdek, Staněk, Jaroměřský, Ondrušek - Buc, Herman, Laš - Eberle, Řípa, Holec - Skladaný, Húževka, T. Mikúš - Kucharczyk, Rác, Vodný. Trenéři: Venera a Tomajko.

Reklama

Související témata: