Hlavní obsah

Chomutov - Liberec 0:2Chomutov bez kouče Růžičky podlehl vedoucímu Liberci

MinutaMin. Tým Hráč Akce
30. Birner 0 : 1
32. Birner 0 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Chomutova prohráli ve 47. kole extraligy s vedoucím Libercem 0:2 a museli při oslavách 70. výročí klubu strávit porážku. Na lavičce Pirátů chyběl kouč Vladimír Růžička starší, který se vyrovnává s rodinnou tragédií po úmrtí manželky Evy, a tým vedl asistent Břetislav Kopřiva. Výhru Bílých Tygrů zařídil dvěma góly útočník Michal Birner, gólman Marek Schwarz udržel podruhé v sezóně čisté konto. V sestavě Pirátů chyběl potřetí za sebou i Růžičkův syn Vladimír.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Chomutovská střídačka bez hlavního kouče Vladimíra Růžičky - v modrobílých mikinách jsou jeho asistenti (zleva) Jan Šťastný a Břetislav Kopřiva.

Článek

První příležitost v utkání měl v sedmé minutě David Květoň, který se dostal ke střele z prostoru mezi kruhy, Schwarze ale nepřekonal. Liberec zahrozil v polovině úvodní třetiny, Birner však v dobré pozici trefil pouze boční síť. V 15. minutě si vytvořil Chomutov velký tlak a měl několik příležitostí za sebou, ale ani jedna ke gólu nevedla.

Druhá třetina začala příležitostí Chomutova v přesilové hře. Tvrdou střelu Valacha vyrazil Schwarz pouze před sebe, ale Hřebejk namířil z dorážky pouze do betonu libereckého brankáře. Další možnost domácích se rýsovala v 25. minutě, v rozhodující chvíli ale David Květoň kotouč nezpracoval.

Vzápětí jel sám na Schwarze Sklenář, ale jeho střelu liberecký gólman ukryl v lapačce. Tlak Chomutova se stupňoval, Červenka dojel vyhozený kotouč, jeho přihrávku zpoza branky ale Tomica nasměroval mimo. V polovině prostřední části hry hrál Liberec 56 sekund přesilovou hru pěti proti třem a po 21 sekundách ji využil. Birner z prostoru mezi kruhy zamířil přesně a střelou zápěstím překonal Kristana.

Na dvougólový rozdíl zvýšil těsně po skončení pokračující přesilovky opět Birner, který trefil z ostrého úhlu odkrytou branku. Příležitost hrát v pěti proti třem měl na 59 sekund i Chomutov. Na rozdíl od Liberce ji domácí nevyužili, v největší šanci Pospíšil špatně trefil puk.

Snížit mohl ve 42. minutě Rutta, který se natlačil před branku, ale Schwarze nepřekvapil. Na druhé straně si na Kristana také z blízkosti nepřišel Krenželok, jehož střelu bekhendem efektně zlikvidoval lapačkou domácí brankář. Necelé tři minuty před koncem měl ještě příležitost Valach, ale Schwarz jeho střelu z mezikruží pokryl.

47. kolo hokejové extraligy:
Piráti Chomutov - Bílí Tygři Liberec 0:2 (0:0, 0:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 30. Birner (Krenželok, Ševc), 32. Birner (Řepík, Vampola). Rozhodčí: Fraňo, Pavlovič - Flegl, Polonyi. Vyloučení: 5:6. Využití: 0:1. Diváci: 5250 (vypordáno).
Chomutov: Kristan - Rutta, Skinner, Valach, Tejnor, Šidlík, Pereťagin, Harant - Pospíšil, Červenka, Tomica - D. Květoň, Kämpf, Hřebejk - Ölvecký, Dušek, Sklenář - D. Kaše, Chlouba, Račuk. Trenéři: B. Kopřiva a J. Šťastný.
Liberec: Schwarz - Šimek, Ševc, Mojžíš, Derner, Vitásek, Výtisk, Plutnar - Řepík, Vampola, Birner - Bakoš, Bulíř, Radivojevič - Valský, P. Jelínek, Krenželok - Ordoš, Stránský, J. Vlach. Trenéři: Pešán a V. Čermák.

Reklama

Související témata: