Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Vítkovice 3:5Vítkovice vyhrály v Mladé Boleslavi a přiblížily se první desítce

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Szturc 0 : 1
10. Hlinka 0 : 2
20. Hyka (trestné střílení) 1 : 2
22. Urban 2 : 2
27. Kolouch 2 : 3
29. Urban 3 : 3
51. Vandas 3 : 4
59. Hovorka 3 : 5
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav

Hokejisté jedenáctých Vítkovic vyhráli ve 47. kole extraligy na ledě Mladé Boleslavi 5:3 a přiblížili se desáté Kometě Brno na rozdíl tří bodů. Ostravané zabrali po dvou zápasech bez bodu. Vítěznou branku vstřelil v 51. minutě Michael Vandas a v závěru dovršil výsledek Marek Hovorka.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Vítkovičtí hokejisté slaví gól.

Článek

Oba celky v minulém kole otáčely výsledek v závěrečné třetině, tentokrát jako by se chtěly pustit za body hned od začátku. O něco lépe ale přece jen vykročili hosté usilující o oživení naděje proniknout ještě do play off. Po úvodních ostrých zahřívacích zákrocích domácího brankáře Ritticha přinesla první přesilovka hostí paradoxně velkou šanci Lencovi, který ale v sólu úniku nevyzrál na Bartošáka.

Ve stejném oslabení šli domácí na téměř půl minuty do tří, a přestože tuto přesilu ustáli, propadl jim pak puk na modré čáry a po souhře Hovorky se Szturcem byl Rittich bezmocný. Také podruhé se skóre měnilo v neprospěch domácích, když Hlinka dostal gólový dárek od brankáře Ritticha. Ten při hře holí netrefil v brankovišti puk a pohotový hostující útočník chybu nadvakrát potrestal.

Vítkovičtí zůstali při chuti. Po ráně do tyče z hole Vandase si už ale začali vytvářet více slibných střeleckých pozic i do té doby poněkud nervózně působící domácí. Ke kontaktnímu gólu je přivedl faul Šticha na Hyku, který se prodíral v poslední minutě úvodní třetiny do šance. Z nařízeného trestného střílení domácí útočník bez problémů snížil.

Druhou část začali domácí tam, kde skončili úvodní. K vyrovnání pomohla po minutě dvojnásobná početní výhoda přenesená z úvodní třetiny. Těsně po jejím vypršení se zblízka prosadil nejproduktivnější hráč domácích Urban. Z dohnání ztráty se domácí těšili zhruba šest minut. Kolouch se ocitl tváří tvář Rittichovi a po jeho zákroku úspěšnou dorážkou znovu přiklonil vedení na stranu Vítkovic.

Mladoboleslavští záhy přečkali další Kolouchovu šanci a sami udeřili. Znovu nerozhodný stav zařídil opět Urban. Z mezikruží střelou zápěstím prostřelil shluk hráčů před brankou poté, co se o značný rozruch před Bartošákem postarali Pacovský s Klimentou. Nejnižší boleslavská návštěva sezony 2983 diváků i přes rušný závěr v prostřední části další branku neviděla.

Ve třetí třetině ubylo už i šancí, dlouho se hrálo bez přerušování a také vyloučení. Týmy jako by si uvědomovaly, že každá další chyba může znamenat vážnou komplikaci na cestě za třemi body. Jako blesk z čistého nebe tak zapůsobila branka Vandase, který měl na pravé straně dostatek času přesně zamířit a poslal svůj tým potřetí v utkání do vedení.

Na tahu tak byli opět domácí, kteří se začali více tlačit před branku soupeře. Do výraznějších šancí je ovšem Vítkovičtí nepouštěli. Výjimkou byl snad jen neúspěšný výpad obránce Rýgla. Když to pak Mladá Boleslav zkusila necelé dvě minuty před závěrečnou sirénou bez brankáře v šesti, ukončil jejich snahu po pouhých devíti vteřinách Hovorka.

47. kolo hokejové extraligy:
BK Mladá Boleslav - HC Vítkovice Steel 3:5 (1:2, 2:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 20. Hyka z trestného střílení, 22. Urban (D. Výborný, Trončinský), 29. Urban - 7. Szturc (Hovorka, Olesz), 10. M. Hlinka, 27. Kolouch (Sloboda), 51. Vandas (Štich, Kolouch), 59. Hovorka. Rozhodčí: Pešina, Svoboda - Hynek, Belko. Vyloučení: 7:6. Využití: 1:1. Diváci: 2983.
Mladá Boleslav: Rittich - Stříteský, Voráček, Trončinský, Holub, Ovčačík, Rýgl - Jarůšek, D. Výborný, L. Pabiška - Klimenta, Urban, Pacovský - Hyka, Klepiš, Lenc - Ďurač, Volf, Bárta. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.
Vítkovice: Bartošák - Kovář, Čerešňák, Pastor, Sloboda, Štich, Štencel - P. Kafka, M. Hlinka, Olesz - Kucsera, Kolouch, Vandas - Hovorka, Balán, P. Zdráhal - E. Němec, Burger, Szturc. Trenéři: Svozil a Petr.

Reklama

Související témata: