Hlavní obsah

Litvínov - Chomutov 2:3Chomutov opět bez kouče Růžičky vyhrál na ledě mistra

MinutaMin. Tým Hráč Akce
16. Sklenář 0 : 1
19. Šidlík 0 : 2
27. Gerhát 1 : 2
33. Piroš 2 : 2
52. Červenka 2 : 3
Záznam online reportáže

Litvínov

Hokejisté Chomutova vyhráli ve 48. kole extraligy na ledě Litvínova 3:2, vítěznou branku vstřelil v 52. minutě v přesilovce pěti proti třem nejproduktivnější hráč soutěže Roman Červenka. Piráty podruhé za sebou vedli asistenti Břetislav Kopřiva a Jan Šťastný, hlavní kouč Vladimír Růžička starší truchlící po sobotním úmrtí manželky Evy na střídačce stejně jako v neděli doma s Libercem (0:2) chyběl. Předposlední Litvínov prohrál počtvrté za sebou.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Chomutovská střídačka byla znovu bez hlavního kouče Vladimíra Růžičky, v modrobílých mikinách jsou jeho asistenti (zleva) Jan Šťastný a Břetislav Kopřiva.

Článek

Mistrovský Litvínov, který nastoupil bez potrestaného ofenzivního lídra Robina Hanzla, byl v úvodu severočeského derby aktivnější. Do první šance se dostal ve druhé minutě faulovaný Reichel, ale Strmeně nepřekonal. V následné početní výhodě neuspěl zblízka Trávníček. Chomutov poprvé zahrozil v polovině úvodní části při Martynkově trestu, kdy skončila těsně vedle Valachova tečovaná rána.

Litvínov se pak ubránil i 25 vteřin ve třech proti pěti, ale v 16. minutě už se hosté radovali. Po Sklenářově průniku zůstal puk ležet před brankovou čárou a bek Pavlík si jej při pokusu zachránit situaci nešťastně srazil rukou do vlastní branky. V závěru úvodního dějství ještě zvýšil střelou od modré čáry Šidlík.

Domácí se snažili odpovědět, ale při Červenkově trestu na přelomu první a druhé třetiny se neprosadili. V 25. minutě měl velkou příležitost Hübl, Strmeně však nepřekonal. Při Valachově vyloučení nejdříve v oslabení neuspěl v úniku Červenka a vzápětí se prosadil Litvínov. Po Hüblově střele dorážel u levé tyče Gerhát.

Piráti se ubránili při Hřebejkově trestu, při kterém měl možnost Duda, ale ve 33. minutě už bylo vyrovnáno. Piroš střelou z úhlu od pravého mantinelu překonal Strmeně, který měl zakrytý výhled. Po dalších trestech pro Duška a Hřebejka hrál Litvínov znovu v početní výhodě a na 52 vteřin i v pěti proti třem, ale Lukeš či Hübl šance neproměnili.

Chomutovu mohl ve 45. minutě vrátit vedení David Kaše, který však zblízka nezamířil přesně. V polovině třetí třetiny po vyloučeních Trávníčka a Frola se Piráti ubránili 77 vteřin v pěti proti třem. Na dalších 36 vteřin šli domácí do tří po Kubátově trestu a Červenka toho střelou z pravého kruhu využil. Litvínov v závěru nedokázal vyrovnat při Kämpfově vyloučení po Dudově dorážce ani při power play.

48. kolo hokejové extraligy:
HC Verva Litvínov - Piráti Chomutov 2:3 (0:2, 2:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 27. Gerhát (Hübl), 33. Piroš (K. Reichel) - 16. Sklenář, 19. Šidlík (Ölvecký), 52. Červenka (Rutta, Hřebejk). Rozhodčí: Hribik, Mrkva - Flegl, Polonyi. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:1. Diváci: 4765.
Litvínov: Janus - F. Pavlík, Kubát, Gula, T. Pavelka, Chaloupka, Frolo - Gerhát, Hübl, Lukeš - Martynek, Šimeček, Trávníček - Duda, K. Reichel, Piroš - Jurčík, Válek, J. Doležal - Stříbrný. Trenéři: Rulík a Šlégr.
Chomutov: Strmeň - Rutta, Skinner, Valach, Tejnor, Šidlík, Pereťagin - Pospíšil, Červenka, Tomica - D. Květoň, Kämpf, Hřebejk - Ölvecký, Dušek, Sklenář - Chlouba, D. Kaše, Račuk. Trenéři: B. Kopřiva a J. Šťastný.

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec