Hlavní obsah

Karlovy Vary - Olomouc 3:5Olomouc i počtvrté v sezóně porazila Západočechy

MinutaMin. Tým Hráč Akce
19. Skrbek 0 : 1
22. Rachůnek 1 : 1
27. Huna 2 : 1
38. Vyrůbalík 2 : 2
42. Mikúš (trestné střílení) 2 : 3
49. Húževka 2 : 4
51. Marosz (trestné střílení) 3 : 4
60. Herman 3 : 5
Záznam online reportáže

Karlovy Vary

Hokejisté Olomouce ve 48. kole extraligy potvrdili, že se jim proti Karlovým Varům daří. Hanáci vyhráli na ledě Energie 5:3 a uspěli i ve čtvrtém vzájemném souboji v této sezóně. Olomouc je tak i nadále pátá a drží se na pozicích zajišťujících přímý postup do čtvrtfinále play off. Západočeši zůstávají poslední, na třináctý Litvínov ztrácí tři body.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Olomoučtí hráči se radují z gólu ve Varech. Zleva Michal Vodný, střelec gólu Pavel Skrbek, Roman Rác a Martin Vyrůbalík.

Článek

Hosté se do první šance dostali již po sedmnácti vteřinách, kdy pozornost Habala prověřil Laš. Ještě v první minutě se ve slibné šanci ocitl Haščák, ale ani on skóre neotevřel. Nakonec se jednalo v první dvacetiminutovce o největší příležitosti obou mužstev. Neurovnaný a často přerušovaný zápas poklidně dospěl až do 19. minuty, kdy z nenápadné akce Skrbek bekhendovou střelou nad levé rameno překvapil Habala.

Ve druhé třetině se tempo hry přeci jenom zrychlilo, ale zároveň přibylo i tvrdosti z obou stran. Hned na úvod po zaváhání domácí obrany mohl zvýšit vedení hostů Řípa, v koncovce se ale neprosadil. I díky tomu mohla Energie vyrovnat. Ve 22. minut Marosz dobruslil zdánlivě ztracený puk a nezištně přihrál Rachůnkovi, který překonal Konráda.

Domácí vyrovnání povzbudilo, tlačili se do útoku a Olomouc jejich tlak zastavoval jen za cenu faulů. Ve 27. minutě při vyloučení Valenty bleskově využil přesilovou hru po přesné nahrávce Haščáka Huna. Hanáci poté přidali na přesnosti i rychlosti a domácí obrana urputně bránila jednobrankový náskok. Olomouci se ale nakonec podařilo vyrovnat. Ve 38. minutě se o to postaral Vyrůbalík.

Poté, co Olomouc ubránila jedno z dalších oslabení, ujel ve 42. minutě Mikuš a Dvořák ho zastavil jen za cenu faulu. Slovenský útočník tak dostal výhodu trestného střílení, které jistě proměnil. Habala překonal "forsbergovo kličkou".

Západočeši se snažili vyrovnat, ale místo překonání Konráda sami opět inkasovali. Skrbkovo nahození od modré tečoval Húževka a rázem byli hosté v dvougólovém trháku. Až poté se podařilo Energii snížit. Marosze v brankovém prostoru sekl jeden z hostujících obránců a rovněž i on si mohl vyzkoušet trestné střílení. A stejně jako Mikúš i Marosz uspěl.

Karlovy Vary se poté tlačily za vyrovnáním, ale Konráda překonat nedokázaly. Naopak při power play potvrdil zisk bodů pro Olomouc Herman.

48. kolo hokejové extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - HC Olomouc 3:5 (0:1, 2:1, 1:3)
Branky a nahrávky: 22. T. Rachůnek (Marosz, M. Rohan), 27. Huna (Haščák, Bartek), 51. Marosz z trest. střílení - 19. Skrbek (Valenta), 38. Vyrůbalík (T. Mikúš), 42. T. Mikúš z trest. střílení, 49. Húževka (Skrbek, T. Mikúš), 60. Herman (Skrbek, Buc). Rozhodčí: Fraňo, Souček - Belko, Hynek. Vyloučení: 4:8, navíc Valenta (Olomouc) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 2109.
Karlovy Vary: Habal - T. Dvořák, Bičánek, M. Rohan, Gulaši, Baránek, Sičák, J. Tomeček - J. Svoboda, Marosz, T. Rachůnek - Bartek, Haščák, Vachovec - Huna, Flek, Gorčík - V. Tomeček, Osmík, Koblasa. Trenéři: Mlejnek a Antonik.
Olomouc: Konrád - Skrbek, Vyrůbalík, Houdek, Staněk, Jaroměřský, Ondrušek - Buc, Herman, Laš - Eberle, Řípa, Holec - Skladaný, Húževka, T. Mikúš - Valenta, Rác, Vodný. Trenéři: Venera a Tomajko.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články