Hlavní obsah

Karlovy Vary - Vítkovice 1:5Vítkovice se po výhře v Karlových Varech přiblížily desítce

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Rachůnek 1 : 0
12. Szturc 1 : 1
21. Kolouch 1 : 2
24. Čerešňák 1 : 3
33. Zdráhal 1 : 4
34. Kucsera 1 : 5
Záznam online reportáže

Hokejisté jedenáctých Vítkovic vyhráli ve 49. kole Tipsport extraligy na ledě posledních Karlových Varů a po páté výhře z posledních sedmi zápasů se přiblížili desítce pro předkolo play off na tři body. Energie doma počtvrté za sebou nebodovala a na únik baráži o udržení už ztrácí devět bodů.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Brankář Vítkovic Patrik Bartošák - ilustrační foto.

Článek

Hosté si od úvodního vhazování sice vytvořili tlak v obranném pásmu Energie, ale bez nebezpečnějšího zakončení. Energie se dostala do šance ve čtvrté minutě, ale Rachůnek ještě neuspěl. O dvě minuty později si už ale nabruslil na Bičánkovu přihrávku a překonal Bartošáka povedeným blafákem do bekhendu.

Brankou povzbuzené Karlovy Vary byly rázem aktivnější, ale Bartkova střela z mezikruží ani šance Svobody zvýšení jejich náskoku nepřinesly. Vítkovice zahájily obrat v utkání ve vlastním oslabení. Při Slobodově vyloučení Kovář nahodil puk o zadní mantinel, ten se dostal ke Szturcovi, který u levé tyče překvapil gólmana Závorku.

Kolouch odstartoval brankostroj

Po 45 vteřinách druhé třetiny se dostaly Vítkovice do vedení. Po zmatcích v obraně domácích se puk dostal ke Kolouchovi, který dorážel do odkryté branky. Ve 24. minutě při Bičánkově vyloučení napřáhl od modré čáry Čerešňák a potřetí překonal nejistého Závorku.

Opaření Západočeši dále kupili další chyby, které Moravané nekompromisně trestali. Ve 33. minutě při dalším oslabení domácích pálil od modré Sloboda a odraženou střelu od zadního hrazení protlačil do branky Zdráhal. Kalich hořkosti si v prostředním dějství vypili domácí hráči hned o minutu později, když Závorkou vyražený puk trefil ze vzduchu Kucsera.

Po páté brance si za pískotu poloprázdné KV Arény vzala domácí střídačka oddechový čas, který však na průběhu zbytku utkání již nic nezměnil. Poslední třetina se bez většího vzruchu a šancí dohrála již jen z povinnosti.

49. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - HC Vítkovice Steel 1:5 (1:1, 0:4, 0:0)
Branky a nahrávky: 6. T. Rachůnek (Bičánek, J. Svoboda) - 12. Szturc (Kovář), 21. Kolouch (Kucsera, Vandas), 24. Čerešňák (Olesz, M. Hlinka), 33. P. Zdráhal (Štencel, Sloboda), 34. Kucsera (Vandas, Kolouch). Rozhodčí: Hejduk, Lacina - Bláha, Frodl. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 2077.
Karlovy Vary: Závorka - T. Dvořák, Bičánek, Benák, Gulaši, Redlihs, M. Rohan, Baránek, J. Tomeček - Bartek, Haščák, Vachovec - J. Svoboda, Kůs, T. Rachůnek - Huna, J. Kverka ml., Gorčík - V. Tomeček, Osmík, Koblasa. Trenéři: Mlejnek a Antonik.
Vítkovice: Bartošák - Čerešňák, Kovář, Štencel, Pastor, Sloboda, Klok - Olesz, M. Hlinka, P. Kafka - Vandas, Kolouch, Kucsera - P. Zdráhal, Balán, Hovorka - Szturc, Burger, E. Němec. Trenéři: Svozil a Petr.

Reklama