Hlavní obsah

Karlovy Vary - Hradec Králové 2:4Hradec Králové si po výhře nad Karlovými Vary zajistil čtvrtfinále

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Bednář 0 : 1
13. Červený 0 : 2
21. Haščák 1 : 2
35. Rohan 2 : 2
38. Mertl 2 : 3
57. Courchaine 2 : 4
Záznam online reportáže

Karlovy Vary

Hokejisté Hradce Králové vyhráli na ledě posledních Karlových Varů 4:2 a potvrdili tak svou účast přímo ve čtvrtfinále play off. Před ostudně nízkou návštěvou 1364 diváků, která je nejmenší v probíhajícím ročníku extraligy, sice domácí zlikvidovali dvougólové manko, ale sérii neúspěchů nakonec zastavili hosté a po čtyřech porážkách se radovali. Energie naopak nebodovala počtvrté za sebou, ani bod nevytěžila rovněž ze čtyř zápasů sezony s dnešním sokem.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Brankář Karlových Varů Tomáš Závorka zasahuje před Antonínem Honejskem z Hradce Králové. Vlevo Jekabs Redlihs z Karlových Varů.

Článek

Po opatrném začátku týmů, které se nachází ve výrazně odlišném rozpoložení, si v prvních deseti minutách vytvořili větší šance Köhler a Dej, ale jejich střely buď branku minuly, nebo byl Závorka připraven.

Mountfield naplno ukázal své kvality ve 13. minutě, když nejprve po ideální přihrávce Deje si puk převzal Bednář a nekompromisně otevřel účet zápasu. O 31 vteřin později domácí obrana opět propadla a nikým neatakovaný Pláněk přihrál na před brankou zcela osamoceného Červeného, pro kterého již nebyl problém přidat druhou trefu. V 18. minutě měl ke třetí brance blízko Köhler, jeho střela však skončila pouze na tyči.

Po necelé minutě druhého dějství se po zmatcích v královéhradecké obraně dostal ke Kacetlem vyraženému puku Haščák a střelou do odkryté branky snížil. Povzbuzená Energie se začala více tlačit do útoku a vytvářet si i šance, jednu z nich řešil hostující brankář jen za cenu posunuté branky, za což obdržel dvouminutový trest. Na ledě přibylo nervozity a tvrdosti. Po ataku Ihnacaka na Závorku se za jeho brankou strhla menší mela, kterou rozhodčí řešili sérií menších trestů.

Po dvouminutovém tlaku Východočechů v polovině utkání zakončeném ranou Deje do tyče se ke slovu opět dostali hráči z lázeňského města. Ve 35. minutě po úniku Tomáše Rohana s Bartkem volil Rohan místo nahrávky střelu zápěstím z mezikruží, která skončila za zády překvapeného Kacetla. Hradec pochopil, že profesorským hokejem neuspěje ani na ledě poslední celku extraligy. A ve 38. minutě - po dalším závaru a střele Vydareného - vrátil Mertl díky šikovné teči vedení opět na stranu Mountfieldu.

V závěrečné třetině si Východočeši těsné vedení pohlídali a nic na tom nezměnila ani tutovka Vachovce, který z bezprostřední blízkosti přestřelil branku. Pečeť výsledku a osudu zápasu dal v 57. minutě Courchaine, který zužitkoval přihrávku Honejska zpoza branky.

51. kolo hokejové extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - Mountfield Hradec Králové 2:4 (0:2, 2:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 21. Haščák (Huna), 35. T. Rohan (Bartek, M. Rohan) - 13. Bednář (Dej, Mertl), 13. Červený (Pláněk, Honejsek), 38. Mertl (Vydarený, Dej), 57. Courchaine (Honejsek). Rozhodčí: R. Svoboda, Úlehla - J. Svoboda, Lhotský. Vyloučení: 3:6. Bez využití: Diváci: 1364.
Karlovy Vary: Závorka - T. Dvořák, Bičánek, Benák, J. Tomeček, Redlihs, M. Rohan, Baránek - Huna, Haščák, Vachovec - J. Svoboda, Marosz, T. Rachůnek - Bartek, Kůs, T. Rohan - Gríger, Osmík, Koblasa. Trenéři: Mlejnek a Antonik.
Hradec Králové: Kacetl - Pláněk, Vydarený, Dietz, Plášil, Pavlas, Frühauf, Čáp - Bednář, Mertl, Dej - Honejsek, Ihnacak, Červený - Kudrna, Vantuch, Šimánek - Köhler, Miškář, Courchaine. Trenéři: Kýhos, T. Martinec, Tvrdík a V. Sýkora.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články