Hlavní obsah

Tottenham - Arsenal 2:2Arsenal v deseti remizoval s Tottenhamem

Fotbalisté Tottenhamu remizovali ve šlágru 29. kola anglické Premier League na White Hart Lane s Arsenalem 2:2 a a na vedoucí Leicester ztrácí pět bodů. Hosté dohrávali v bez vyloučeného Coquelina.

Článek

Úvod londýnského derby patřil domácím. První šanci měl Kane, ale pozorný Ospina ji zneškodnil. Arsenal se snažil hrozit z rychlých protiútoků, ale proti dobré organizační hře Spurs, se těžko prosazoval. Ve 26. minutě vytáhl náhradník Ospina důležitý zákrok. Kaneův střílený centr našel Lamelu, ten pohotově zakončil, jenže gólman Kanonýrů se zaskvěl a udržel čisté konto. Po půl hodině se poprvé do šestnácky domácích dostal Wellbeck, ale pálil vysoko nad branku brankáře Llorise. Ve 40. minutě se hosté dostali do vápna Tottenhamu a po spolupráci s Bellerinem otevřel skóre Aaron Ramsey elegatní patičkou.

Po přestávce Kohouti zvýšili pressing, ale nepřesnostmi se připravovali o střelecké možnosti. Klíčový moment se udál v 55. minutě, kdy se vykartoval po druhé žluté kartě Coquelin. Hned záhy mohlo být srovnáno, ovšem Ospina na brankové čáře fantasticky zasáhl.

Pohroma pro Arsenal však teprve přišla, jelikož z bezprostřední blízkosti vyrovnal Alderweireld. O minutu později obstřelil Ospinu svým 17. gólem v sezóně Harry Kane a celý stadión se začal otřásat v základech.

Spurs však polevili a v 76. minutě nadešel zákonitý trest. Sánchez si naběhl na přihrávku jednoho ze spoluhráčů a skákavou střelou z vápna srovnal na 2:2. Trefil se tak poprvé od října loňského roku. V závěru byly ještě šance na obou stranách, ale obrany už neinkasovaly. Svěřenci kouče Wengera se tak vyhnuli čtvrté porážce v řadě a ještě si udrželi naději na zisk titulu.

Anglická fotbalová liga - 29. kolo:
Tottenham - Arsenal 2:2 (60. Alderweireld, 62. Kane - 39. Ramsey, 76. Sánchez)

Reklama

Související témata: