Hlavní obsah

Zlín - Třinec 2:1Stav série 1:0Bukarts zařídil výhru Zlína nad Třincem při vstupu do předkola

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Polanský 0 : 1
15. Kotvan 1 : 1
37. Bukarts 2 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Zlína vykročili úspěšně v domácím prostředí do předkola play off extraligy proti Třinci a vyhráli 2:1. Úřadující vicemistr sice vedl od páté minuty po trefě Jiřího Polanského, ale ještě v úvodním dějství vyrovnal Oldrich Kotvan a v 37. minutě dovršil obrat lotyšský kanonýr Roberts Bukarts. Druhý zápas série, hrané na tři vítězná utkání, je na programu v úterý od 17:30 opět ve Zlíně.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hráči Zlína se radují z gólu proti Třinci.

Článek

Třinec, který dosud všech šest sérií se Zlínem v play off prohrál, vstoupil do utkání lépe. V páté minutě vyjel zpoza branky Polanský a zasunul puk za Kašíka. Ve hře se přitvrdilo, domácí zvýšili aktivitu a dočkali se vyrovnání. Při vyloučení Adamského se prosadil ránou od modré čáry Kotvan. Vzápětí byl vyloučen Rákos, ale Oceláři v dalším oslabení odolali.

Druhá část už byla na šance bohatší a hned v úvodu musel chybu domácí obrany hasit Kašík. O chvilku později dostal k dorážce Svačina, ani on ale proti zlínskému brankáři neuspěl. A do třetice se za hosty neprosadil ani Hrabal.

Brankáři Hamerlíkovi pomohla tyčka po Štumpfově ráně, v 37. minutě se už ale domácí radovali. Oceláři chybovali při rozehrávce a zlínské přečíslení využil po přihrávce Petra Holíka pohotovou střelou Bukarts.

Kašík vyrovnání nedovolil

I ve třetím dějství dominovaly obrany a k vidění bylo více tvrdých soubojů než šancí. Nechyběl ani pěstní souboj mezi zlínským útočníkem Čechem a třineckým obráncem Stehlíkem. Poté měli domácí dvě možnosti zvýšit. Řezníčkova dělovka jen těsně minula horní růžek třinecké branky, Říčka zase neuspěl sám před Hamerlíkem.

Až v 52. minutě se dočkali Slezané první přesilovky, na kterou si dokonce trenér Dopita vzal oddechový čas. Zlínští ji však ubránili. Tři minuty před koncem vyhodil puk mimo mantinely Říčka a byl vyloučen. Kašík v oslabení dvakrát bravurně zasáhl lapačkou a jednou jej zachránila tyč.

Když Oceláři zkusili power play, mohl rozhodnout Veselý, byl však faulován. Hosté zkoušeli ještě hru pět na čtyři, odvrátit prohru se jim už ale nepovedlo.

Předkolo play off hokejové extraligy - 1. zápas:
PSG Zlín - HC Oceláři Třinec 2:1 (1:1, 1:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 15. Kotvan (O. Veselý), 37. Bukarts (P. Holík) - 5. Polanský (Rufer). Rozhodčí: Šír, Hradil - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:0. Diváci: 4700. Stav série: 1:0.
Zlín: Kašík - Marušák, Kotvan, Matějíček, Žižka, O. Horák, Řezníček - Bukarts, P. Holík, Říčka - Štumpf, Roman Vlach, O. Veselý - Ondráček, Maruna, Kubiš - Čachotský, D. Šťastný, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.
Třinec: Hamerlík - M. Doudera, Galvas, Nosek, Jank, Hrabal, Stehlík, L. Doudera - Kopecký, Plíhal, Dravecký - Rákos, Kreps, Svačina - Rufer, Polanský, Adamský - Matuš, M. Kovařčík, Jašek. Trenéři: Dopita a Mucha.

Reklama

Související témata: