Hlavní obsah

Bývalí reprezentanti budou propagovat český fotbal na Bali

Bývalí fotbaloví reprezentanti sdružení v organizaci Czech team 96 budou v dubnu propagovat český fotbal na Bali v rámci akce Motivasi (Motivace). Pavel Kuka, Miroslav Kadlec, Luboš Kubík, Ladislav Maier, Tomáš Ujfaluši, František Straka či Karel Poborský stráví na indonéském ostrově deset dnů, během kterých sehrají zápas proti místnímu celku Bali United a povedou také tréninky pro školáky.

Foto: FAČR

Internacionál Karel Poborský.

Článek

Sdružení Czech team 96 provozují bývalí reprezentanti, především ti ze stříbrného týmu na mistrovství Evropy 1996. Postupně se k nim přidává i mladší generace. Záměrem je využívat celosvětovou popularitu hráčů k dalšímu propagování českého fotbalu mimo jiné hraním benefičních utkání.

"Abychom udrželi naši partu pohromadě, musí to být pro kluky atraktivní. A tato nabídka je úžasná jak svým významem, tak i atraktivitou. Fotbal je tam velmi populární, a tak se budeme snažit propagovat i ten český," řekl na dnešní tiskové konferenci vicemistr Evropy Kuka.

"Věříme, že to bude první korálek na náhrdelníku vztahů mezi Českem a Indonésií, který by v budoucnu mohl vést i k investicím mimo fotbal," řekl Jindřich Soukal, který na ostrově už roky provozuje resort Relax Bali a pomáhá fotbalistům cestu organizovat. "Když jsem se před lety na Bali zmínil, že jsem z Čech, hned na mě chrlili jméno Karla Poborského. Ten je tam velmi populární," dodal.

To potvrzuje i sám Poborský, který na Bali byl již dvakrát. "Manchester United tam má velký fanklub a já jako bývalý hráč Manchesteru tam mám hodně fanoušků," řekl Poborský. "Už jsem tam hrál jeden zápas s jejich týmem FC Kundalini, měl jsem besedu a zájem byl obrovský. Teď prý bude ještě větší. Počasí i terén pro nás bude těžký, oni jsou na tom technicky také překvapivě dobře, takže nás tam nečeká nic jednoduchého," dodal.

"Pro Bali jde o významnou akci. A pro celý indonéský fotbal o šanci se zlepšit. Věřím, že až čeští fotbalisté poznají Bali, zatouží po další spolupráci. A třeba dojde i na zápas s indonéskou reprezentací," prohlásil Ama Adnan, asistent pro obchodní záležitosti na indonéské ambasádě v Praze.

Kromě fotbalové propagace čeká internacionály i nezvyklá výzva v podobě potápění na nádech i s přístroji. I proto dnes v Aquapalace v Čestlicích trénovali s mistryní světa ve freedivingu Gabrielou Grézlovou. Dosud měli s potápěním větší zkušenosti jen Straka a Poborský, který je aktivním potápěčem a na Bali je dokonce patronem potopeného vraku, který slouží nejen jako turistická atrakce, ale také k výzkumu.

Reklama

Související témata: