Hlavní obsah

Sparta - Lazio Řím 1:1Frýdek okopíroval Van Bastena, Sparta ovšem na vytouženou výhru nedosáhla

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Frýdek 1 : 0
38. Parolo 1 : 1
Záznam online reportáže

Praha
Aktualizováno

Bylo naivní si myslet, že los přisoudil Pražanům příjemného soupeře. Fotbalisté Sparty narazili v prvním duelu osmifinále na konsolidované římské Lazio, s nímž se rozešli smírně 1:1. Skóre otevřel lahůdkovou trefou mladý Martin Frýdek, hosté ještě do přestávky ze standardky vyrovnali. Odveta se hraje za týden v Římě a Spartu čeká na Stadio Olimpico perná práce.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Martina Frýdka ze Sparty Praha (uprostřed) stíhá Lugas Biglia z Lazia Řím.

Článek
Fotogalerie

Zatímco nejlepší střelec v historii světových šampionátů Klose zůstal jen na lavičce Lazia, letenský kanonýr Lafata potvrdil po zranění definitivní návrat do základní sestavy.

Osmý tým italské ligy zahrozil hodně brzy. Již v 5. minutě Zahustel na poslední chvíli zblokoval Parolovu tutovku a po následném rohu hlavičkoval osamocený Milinkovič-Savič vedle.

Také Sparta mohla záhy tasit svůj trumf. Po autovém vhazování se za obranu uvolnil Lafata a křižnou střelou těsně minul branku. Jen o minutku později, přesně ve chvíli, kdy letenští fanoušci rozvinuli své sborové choreo, už ale domácí přece jen vedli. Lafata krásně uvolnil do vápna Frýdka a mladý dravec parádně skóroval bombou přes Marchettiho ve stylu slavného Van Bastenova gólu z finále mistrovství Evropy 1988!

Sparta se tak brzy dočkala vytoužené branky, Lazio jí ovšem každou útočnou akcí dávalo rázně najevo, že tentokrát dorazil do Prahy mnohem nebezpečnější soupeř, než jakým byl v minulém kole Krasnodar.

Vyrovnání přišlo ze standardky

Také Sparta ovšem potvrzovala svou pohárovou kvalitu. Třeba Krejčí, když se proháčkoval do vápna a jeho přízemní střelu brankář s námahou kryl. Zahřmělo tedy na druhé straně. Lazio vytěžilo ze své převahy při standardkách. Hoedtovu ránu po Bigliově rohu ještě Bičík zázračně vyrazil, dorážející Parolo už ovšem poslal míč do sítě.

Po přestávce pokračovaly oba týmy v poctivé a zodpovědné bitvě. Spartu v 58. minutě zachránilo břevno, jež Candreva rozezvučel téměř tím samým způsobem, jakým Frýdek v prvním poločase skóroval.

Zatímco Sparta se dostávala před šestnáctku soupeře čím dál složitěji, rychlí a technicky vybavení hráči Lazia stále číhali na svou příležitost. Domácí šli za výhrou, Marečkova rána byla nadějná, ale gólman ji zkrotil.

Zrodila se tedy remíza 1:1. Bude Spartě k postupu do čtvrtfinále stačit...?

Úvodní osmifinále Evropské ligy:
Sparta Praha - Lazio Řím 1:1 (1:1)
Branky: 13. Frýdek - 39. Parolo. Rozhodčí: Mallenco - Del Palomar, Cabanero (všichni Šp.). ŽK: Zahustel - Matri. Diváci: 17 482.

Reklama

Související témata: