Hlavní obsah

Litvínov - Vítkovice 2:1 PPLitvínov díky Martynkovi udolal Vítkovice v prodloužení

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Pavelka 1 : 0
11. Hlinka 1 : 1
62. Martynek 2 : 1
Záznam online reportáže

Litvínov

Hokejisté Litvínova porazili v utkání 2. kola skupiny o umístění v extralize Vítkovice 2:1 v prodloužení. V 62. minutě rozhodl o výhře Vervy útočník Rostislav Martynek. Obhájce titulu si přesto pohoršil, neboť Pardubice uspěly v Karlových Varech naplno (3:2) a na Litvínov mají k dobru již čtyři body. Ostravané jsou blizoučko extraligové jistotě pro příští sezónu.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Litvínovští hokejisté se radují z vítězství.

Článek

První šance utkání znamenala také první branku. V šesté minutě hráli Severočeši přesilovou hru, kterou po pěkné kombinaci dokázal využít bek Pavelka, jenž stál dobře "zaparkovaný" před Bartošákem a pohodlně poslal puk za jeho záda. V 10. minutě si čtvrtá litvínovská formace připravila dobrou palebnou pozici, ale Válek zvýšit nedokázal.

A tak přišel trest na druhé straně - Štenclova bomba se odrazila od zadního mantinelu před branku, domácí jakoby přestali úplně hrát a pohotový Hlinka poslal puk za Petráska. V 13. minutě orazítkoval Hořava střelou ihned po buly pouze pravou tyčku Bartošákovy branky. V závěru první třetiny ještě zahrozil Szturc, který tečoval nahození od modré, ale Petrásek byl pozorný.

Zkraje druhé části měl na hokejce vedoucí branku Strapáč, který zůstal úplně sám před brankářem, ale neuspěl. Stejně si vedl i poté při střele z otočky - Petrásek se dvakrát zaskvěl. Ve 33. minutě pálil domácí kapitán Trávníček přes obránce a Bartošák měl plné betony práce, aby puk vyrazil. Poté následovaly šance Černého, Hanzla a Chaloupky, ale vítkovický brankář předváděl skvělé zákroky a držel svůj tým nad vodou.

Martynek zařídil Vervě dva body

V 38. minutě udělal na útočné modré čáře hrubku Pavelka a nabídl puk Hovorkovi, který se řítil sám na Petráska, ale Pavelka upaloval zpátky, ještě stačil svou chybu napravit a zablokovat Hovorku při pokusu o střelu.

Třetí část příliš pěkného hokeje nepřinesla. Domácí měli snahu, ale vedoucí branka ne a ne přijít. Větší šanci přinesla až 53. minuta na druhé straně, kdy Hovorka našel Zdráhala, ten svou tečí před Petráskem neuspěl. V závěrečných vteřinách mohl přijít pro Litvínov - stejně jako naposledy v Pardubicích - další hororový okamžik. Přečíslení dvou na jednoho však hosté využít nedokázali; na Hovorku čekala odkrytá branka, ale Petrásek fantastickým zákrokem udržel svému týmu naději na vítězství.

To nakonec přišlo, byť až v prodloužení. Martynek se rozjel po levém křídle a svižnou střelou vystřelil Litvínovu dva body. Barážová hrozba ale zůstává pro domácí velmi aktuální.

2. kolo skupiny o umístění v hokejové extralize:
HC Verva Litvínov - HC Vítkovice Steel 2:1 v prodloužení (1:1, 0:0, 0:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 6. T. Pavelka (Hanzl, Duda), 62. Martynek (M. Hořava) - 11. M. Hlinka (Štencel, Kafka). Rozhodčí: Hribik, Horák - Frodl, Zavřel. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. Diváci: 4289.
Litvínov: Petrásek - Chaloupka, Kubát, F. Pavlík, Frolo, Gula, T. Pavelka, K. Černý - Gerhát, Hübl, Lukeš - Martynek, R. Hanzl, M. Hořava - Duda, K. Reichel, Trávníček - Jurčík, Válek, Piroš. Trenéři: Rulík a Šlégr.
Vítkovice: Bartošák - Čerešňák, Kovář, Sloboda, Klok, Štencel, Philipp - Olesz, M. Hlinka, P. Kafka - Strapáč, Kolouch, Kucsera - P. Zdráhal, Balán, Hovorka - Szturc, Maliník, Pastor. Trenéři: Svozil a Petr.

Reklama

  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Washington - Boston 2:0

Pastrňák vyšel v bitvě proti Ovečkinovi naprázdno. Boston ztratil naději na první příčku
NačítámNačíst další články