Hlavní obsah

Lazio Řím - Sparta 0:3Senzace z Věčného města. Sparta poprvé dobyla Itálii a je ve čtvrtfinále!

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Dočkal 0 : 1
12. Krejčí 0 : 2
44. Juliš 0 : 3
Záznam online reportáže

Řím
Aktualizováno

Senzace jako hrom! Teď už sparťani konečně věří, že je v Itálii sladký život... Poprvé v této zemi v pohárech vyhráli, a hned je to šok pro celý kontinent. Fotbalisté pražské Sparty v odvetě osmifinále Evropské ligy porazili Lazio Řím 3:0 a po domácí remíze 1:1 jsou ve čtvrtfinále, které se losuje v pátek. Letenští tak i po dvanácti zápasech v soutěži drží neporazitelnost. Klobouk dolů před tím, co Ščasného tým předvádí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty Praha oslavují vítězství 3:0 a postup do čtvrtfinále Evropské ligy, zatímco hráči Lazia (v pozadí) jen bezmocně koukají na hrací plochu.

Článek
Fotogalerie

Děkovačka hráčů Sparty po zápase

Domácí remíza nebyla ideální výchozí pozicí, to bylo Pražanům moc dobře jasné. K postupu potřebovali vstřelit minimálně jeden gól, navíc s vědomím, že Sparta dosud v Itálii ještě nikdy nevyhrála a registrovala tady jen 3 remízy a 8 proher.

Zatímco letenský střelec Lafata zůstal jen na lavičce a na hrotu dostal přednost mladík Juliš, římský kanonýr Klose se po dvou ligových trefách Bergamu znovu objevil v základní sestavě Lazia. Hned v 15. vteřině měl tutovku Candreva, pálil ovšem jen do Bičíka.

Olympijský stadión v 10. minutě strnul v šoku. Zahustel odcentroval, drobný Krejčí vybojoval ve vápně míč za sebe pro Dočkala a zastupující kapitán čítankovým halfvolejem otevřel skóre. A kdyby jen to! Již o dvě minutky později Zahustel vybojoval na pravé straně míč pro Juliše, který ve vápně přesně našel Krejčího a ten bez přípravy poslal míč k tyči do sítě podruhé - 0:2! Po senzačním začátku bylo jisté, že prodlužovat se v Římě nebude...

Lazio bylo i po utrpěném šoku stále nebezpečné a v 25. minutě chytil Bičík při tutovce Mauriho jistý gól, bombou ho zase počastoval Candreva. Marchetti měl zase na druhé straně plné rukavice práce s dalším Dočkalovým projektilem.

Ještě do přestávky přišel třetí úder

Sparťanský poločas snů měl minutu před přestávkou třetí vrchol. Letenští si při kombinaci kolem vápna předávali balón ze strany na stranu, až nakonec Frýdek přesně odcentroval, Juliš uličnicky přes bránícího hráče vystrčil nohu a jakoby hokejkou uklidil míč do sítě.

Jako by bylo Lazio prokleté, z první velké šance po přestávce Mauri zase pálil jen do Bičíka. Na větší vzepětí už se nevzmohlo. Poprvé v sezóně Evropské ligy prohrálo - a hned je vyřazeno.

Sparta se těší na dalšího velkého soupeře, postupem přes Lazio navíc vydělala do klubové pokladny další milión eur (27 miliónů korun)...

Odveta osmifinále Evropské ligy:
Lazio Řím - Sparta Praha 0:3 (0:3)
Branky: 10. Dočkal, 12. Krejčí, 44. Juliš. Rozhodčí: Buquet - Gringore, Debar (všichni Fr.). ŽK: Lulič - Frýdek. Diváci: 20 000. První zápas 1:1, postupuje Sparta.
Lazio: Marchetti - Konko (68. Mauricio), Biševac, Hoedt, Lulič - Biglia, Parolo - Candreva, Mauri (58. Felipe Anderson), Keita - Klose (58. Matri). Trenér Pioli.
Sparta: Bičík - Zahustel, Brabec, Holek, Costa - Mareček, Vácha (70. Matějovský) - Dočkal, Frýdek, Krejčí (83. Fatai) - Juliš (58. Konaté). Trenér Ščasný.
Další výsledky Evropské ligy zde.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články