Hlavní obsah

Baník - Teplice 1:2Teplice odvrátily prohru v Ostravě, dvakrát udeřily po rozích

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Holzer 1 : 0
31. Fillo 1 : 1
73. Vachoušek 1 : 2
Záznam online reportáže

Fotbalisté Teplic po čtyřech kolech bez výhry zabrali a v Ostravě v sobotu zvítězili 2:1. Přestože na půdě nejslabšího týmu ligy brzy gólem Daniela Holzera prohrávali, stav otočili po dvou rohových kopech trefami Martina Filla a Štěpána Vachouška. Severočeši tak posedmé v řadě s Baníkem neprohráli a s 26 body se vyhoupli do bezpečné vzdálenosti od patnácté Olomouce.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Kdo bude první u balónu? Zleva Luka Lučič z Ostravy, Štěpán Vachoušek z Teplic, Lukáš Vraštil z Ostravy a Daniel Soune Soungole z Teplic.

Článek

Ostrava začala svižně a aktivní presink jí už ve čtvrté minutě vynesl vyloženou šanci: Holzer hbitě na půlící čáře vypíchl míč stoperu Lüftnerovi, ale sólo od středového kruhu mu zmařil brankář Chudý. Dvacetiletý kapitán Baníku si pokaženou chuť spravil o deset minut později. Domácím vyšel brejk jako z partesu: Mondek se ještě na vlastní půlce zbavil Ciskaridzeho, dlouhý sprint po pravém křídle vyšperkoval přesným pasem na Holzera, který míč z první a slabší pravačkou po zemi posunul kolem Chudého do sítě. S druhou brankou sezóny se tak osamostatnil v čele klubové tabulky střelců Ostravy.

Sympatický výkon domácích na matně působícího soupeře půl hodiny stačil. Jedno zaváhání při standardní situaci ale Tepličtí okamžitě ztrestali. Ostrava si v 31. minutě nepohlídala náběh Filla, který hlavou trknul Krobův roh přesně k tyči a nejlepší teplický kanonýr po deseti kolech bez gólu prolomil střelecký půst.

Fotbal však oboustranně strádal a ubojovaný duel se odehrával povětšinou mezi oběma šestnáctkami bez šancí i nebezpečných střel. Vyloženě remízový zápas rozhodla větší zkušenost Teplických při standadrních situacích. Další Krobův roh v 73. minutě na přední tyči hlavou prodloužil Ciskaridze a veterán Vachoušek, operující celé utkání na hrotu ofenzívy, na malém vápně pouze placírkou usměrnil balon do sítě.

Definitivně mohl Ostravu srazit třetí trefou Fillo, ale Chmiel jeho ránu chytil. Domácí se proto v závěrečné úsilí dočkali poslední situace, která jim mohl přinést vyrovnání, ovšem Hrubý z dvanácti metrů po Šašinkově průniku volejem přestřelil.

22. kolo první fotbalové ligy:
Baník Ostrava - FK Teplice 1:2 (1:1)
Branky: 14. Holzer - 31. Fillo, 73. Vachoušek. Rozhodčí: Julínek - Kotík, Caletka. ŽK: De Azevedo - Nivaldo, Ljevakovič, Fillo. Diváci: 4501.
Ostrava: Chmiel - Dostál, Kaša, Vraštil, Lučič - Lásik (81. J. Šašinka), Ožvolda (59. Mešaninov) - Mondek, Hrubý, Holzer - De Azevedo (67. Červenka). Trenér: Petržela.
Teplice: Chudý - Hora, Lüftner, Ciskaridze, Krob - Kodeš, Soungole (69. Kukec) - Gregáň (32. Nivaldo), Ljevakovič, Fillo - Vachoušek (78. Potočný). Trenér: Vavruška.

Reklama

Související témata: