Hlavní obsah

Liberec - Plzeň 0:1Ďuriš vystřelil Plzni jedenáctou výhru v řadě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
24. Ďuriš 0 : 1
Záznam online reportáže

Liberec

Plzeňský útočník Michal Ďuriš patnáctou trefou v probíhajícím ročníku Synot ligy zařídil v neděli vítězství Plzně v duelu 22. kola nejvyšší fotbalové soutěže na půdě Liberce. Severočeši tak přišli o svoji skvostnou sérii, kdy doma patnáctkrát v řadě neprohráli.

Článek

Úvod zápasu patřil domácím. Jenže přímý kop Bartošáka a střelu Breiteho zpoza velkého vápna Kozáčik zneškodnil, více příležitostí si Severočeši nevytvořili a postupně mírnou dominanci ztratili. Naopak po ráně Hořavy se musel hodně natahovat Koubek, aby od tyčky míč vyškrábl na rohový kop. Z první kloudné akce hosté udeřili, když Rajtoral prostrčil míč za obranu Severočechů a Ďuriš míč podrážkou nasměroval do sítě - 0:1.

V dalším průběhu hosté s přehledem hlídali těsný náskok a domácí borce vůbec nepouštěli na dostřel vlastní branky střežené Kozáčikem. Sami se však na hrbolatém terénu k dalšímu ohrožení Koubka rovněž nedostali.

Liberec se snažil odvrátit první prohru před vlastním publikem od loňského března, jenže postrádal přesnost. A když už se podařilo domácím borcům připravit šanci pro Bartla, tak domácí borec ve vyložené šanci z deseti metrů vysoko přestřelil.

V napjatém závěru byl blízko vyrovnání Hovorka, jenže po rohovém kopu mířil mimo. Pak už zaujala jen strkanice, když Rabušic po míči rozhodčího neodevzdal balón zaskočeným hráčům Plzně. Ta nakonec nebezpečí zažehnala a prodloužila skvostnou sérii, během níž v nejvyšší soutěži vyhrála jedenáctý zápas v řadě a brankář Kozáčik neinkasoval už 482 minut.

Slovan Liberec-Viktoria Plzeň 0:1 (0:1)
Branka: 24. Ďuriš. Rozhodčí: Zelinka - Blažej, Vlasjuk. ŽK: Hovorka, Hořava, Rabušic - Matějů, Rajtoral, Ďuriš. Diváci: 5437.
Liberec: Koubek - Coufal, Hovorka, Pokorný, Sýkora - Breite, Machuča (64. Folprecht) - Bartl, Shala (73. Rabušic), Bartošák (65. Jefremov) - Bakoš. Trenér: Trpišovský.
Plzeň: Kozáčik - Matějů, Hubník, Hejda (49. Baránek), Limberský - Hrošovský, Hořava - Rajtoral (74. Petržela), Kolář (84. Holenda), Kovařík - Ďuriš. Trenér: Krejčí.

Reklama

Související témata: