Hlavní obsah

Litvínov - Pardubice 6:1Litvínov porazil Pardubice a udržel naději do posledního kola

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Lukeš 1 : 0
4. Válek 2 : 0
28. Duda 3 : 0
30. Moňa 3 : 1
38. Trávníček 4 : 1
45. Hořava 5 : 1
54. Lukeš 6 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté předposledního Litvínova porazili v 5. kole skupiny o umístění v extralize dvanácté Pardubice 6:1 a připsali si čtvrtou výhru za sebou. Stejně dlouhá šňůra úspěchů skončila Dynamu. Litvínov rázně nakročil k tříbodovému zisku hned v úvodu - v čase 3:41 vedl už 2:0 po gólech útočníků Františka Lukeše a Lukáše Válka.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Radost litvínovských hokejistů z druhé branky proti Pardubicím. Zleva Tomáš Pavelka, střelec gólu Lukáš Válek a Ondřej Jurčík.

Článek

Druhého účastníka baráže vedle Karlových Varů tak určí až páteční poslední 6. kolo. Ve výrazně lepší pozici do něho půjdou Pardubičtí, kteří mají na obhájce titulu stále bod k dobru a přes dnešní porážku navíc i lepší vzájemné zápasy. Verva tak na ledě Vítkovic potřebuje uhrát o dva body více než Dynamo doma s Karlovými Vary, aby se ještě vyhnula baráži a poslala tam místo sebe právě svého dnešního soka Pardubice.

Východočeši, jimž stačil bod k jistotě setrvání mezi elitou, nabídli už po 34 vteřinách domácím přesilovku a ti nepohrdli. Parádní ranou bez přípravy se prosadil Lukeš a otevřel skóre. Ve čtvrté minutě navíc zvýšil svou první extraligovou trefou Válek a Litvínov byl na koni. Po trestech Martynka a Frola mělo Dynamo možnost snížit, jenže takřka minutovou přesilovku pět na tři nevyužilo. V 18. minutě pak Maxwell udržel hosty ve hře, když vychytal Kubáta.

Oba celky v úvodu druhé části nevyužily přesilovku, Pardubičtí dokonce dvě. Ve 28. minutě si pak vybral slabší chvilku Maxwell, když pustil za záda Dudovu ránu zápěstím z velkého úhlu. Do hostujícího brankoviště vzápětí putoval ze střídačky Kopřiva, který Maxwella pro zbytek utkání nahradil. Těsně před polovinou základní hrací doby hosté snížili, když za Petráska dostal kotouč s Gulovým přispěním Moňa.

Verva ale drama nehodlala připustit. Na konci 38. minuty Piroš po zdánlivě prohraném buly vybojoval kotouč v pádu zpátky, klečící jednoruč ho dokázal posunout na zapomenutého kapitána Trávníčka, jenž si pohrál s Kopřivou a vrátil domácím tříbrankový náskok.

V úvodu třetího dějství museli na trestnou lavici společně Gregorc se Štajnochem a Litvínov měl k dispozici dvouminutovou přesilovku pět na tři, kterou 20 vteřin před jejím skončením využil Hořava. V 50. minutě po Hořavově nahození usměrnil puk za Kopřivu Trávníček, ale sudí gól kvůli úmyslnému kopnutí bruslí neuznali. Šestý gól domácích přesto přidal Lukeš.

5. kolo skupiny o umístění v hokejové extralize:
HC Verva Litvínov - HC Dynamo Pardubice 6:1 (2:0, 2:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 2. Lukeš (Kubát, R. Hanzl), 4. Válek, 28. Duda (Gerhát, Piroš), 38. Trávníček (Piroš), 45. M. Hořava (Duda, F. Pavlík), 54. Lukeš (R. Hanzl, Duda) - 30. Moňa. Rozhodčí: Lacina, Šír - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 7:9. Využití: 3:0. Diváci: 3198.
Litvínov: Petrásek - Chaloupka, Kubát, F. Pavlík, T. Pavelka, Gula, Frolo - Duda, R. Hanzl, Lukeš - Martynek, Piroš, Trávníček - K. Reichel, Havlíček, M. Hořava - Jurčík, Válek, Gerhát. Trenéři: Rulík a Šlégr.
Pardubice: Maxwell (28. M. Kopřiva) - Štajnoch, Gregorc, Ščotka, Čáslava, Bokroš, L. Havlík, od 41. navíc J. Zdráhal - P. Sýkora, Redenbach, Marcinko - Moňa, Nahodil, Orsava - Rapáč, Tomášek, Rolinek - Cetkovský, Kaut, M. Beran - od 21. navíc Poulíček. Trenéři: Draisaitl a Potajčuk.

Reklama

Související témata: