Hlavní obsah

Zlín - Sparta 2:3Stav série 1:2Přibyl pomohl dvěma góly Spartě k vítězství ve Zlíně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Marušák 1 : 0
8. Přibyl 1 : 1
23. Holík 2 : 1
32. Forman 2 : 2
36. Přibyl 2 : 3
Záznam online reportáže

Zlín

Hokejisté Sparty zvítězili ve třetím čtvrtfinále extraligy ve Zlíně 3:2 a v sérii vedou na zápasy 2:1. K dnešní výhře výrazně pomohl dvěma brankami útočník Daniel Přibyl. Berani dvakrát po gólech v přesilovkách vedli. Spartě se podařilo otočit výsledek, když rovněž využila k vyrovnání dvě početní výhody. Čtvrté utkání je na programu v pondělí od 17:20 opět ve Zlíně.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Jaroslav Hlinka a Daniel Přibyl ze Sparty se radují z gólu proti Zlínu.

Článek

V sestavě Zlína oproti poslednímu vítěznému duelu chyběl pouze zraněný kapitán Veselý, kterého nahradil Kubiš. Trenér Sparty Jandač naopak na předcházející prohru zareagoval několika změnami. Ze sestavy vypadli obránce Švrček a útočníci Buchtele s Cingelem. Místo nich dostali příležitost zadáci Piskáček s Barinkou, útočník Kudrna a v brance nastoupil Pöpperle, jenž střídal v předcházejícím duelu Taylora.

Útočně laděná Sparta začala ve vysokém tempu. Ovšem hned po pěti minutách ji přibrzdilo vyloučení obránce Čajkovského. Přesilovku Berani po 52 sekundách zužitkovali, když na střelu obránce Marušáka brankář Pöpperle nestačil zareagovat.

Se stejnou nabídkou naložila podobně o několik chvil později Sparta, když na trestnou lavici usedl obránce Horák. Vyrovnat se podařilo v přesilovce Přibylovi, který tečoval dělovku Čajkovského.

V závěru prvního dějství Zlín trestuhodně propásl dvě minuty dlouhou početní výhodu pět na tři, při níž obránci marně hledali výhodnou střeleckou pozici k zakončení. Nezdar napravili Berani v úvodu druhé třetiny, kdy se jim nabídl reparát v podobě přesilovky čtyři na tři. Po přihrávkách s obráncem Žižkou překonal Pöpperleho ve 23. minutě Petr Holík.

Vzápětí sólo mezi zadáky soupeře zakončil domácí útočník Roman Vlach střelou do horní tyče. Sparta i podruhé srovnala skóre při přesilovce, když po zpětné přihrávce Kumstáta od zadního mantinelu skóroval Forman. Tuto branku potvrdili rozhodčí až po konzultaci s kolegou u videa.

Ve 36. minutě po chybě obránce Horáka na útočné modré čáře získala Sparta poprvé jednobrankový náskok, když protiútok do otevřené obrany zužitkoval Přibyl.

V závěrečné třetině se domácí těžko prosazovali přes defenzívu Sparty. I když bojovali, takticky chytře hrající Pražané jim nedali příležitost k vyrovnání a případnému zvratu. Sparta tak vyhrála třetí z posledních čtyř vzájemných duelů ve Zlíně.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 3. zápas:
PSG Zlín - HC Sparta Praha 2:3 (1:1, 1:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 6. Marušák (Čachotský, Roman Vlach), 23. P. Holík (Žižka) - 8. Přibyl (Čajkovský, Polášek), 32. Forman (Kumstát, Mikuš), 36. Přibyl (J. Hlinka, Čajkovský). Rozhodčí: Hribik, Úlehla - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 4:9. Využití: 2:2. Diváci: 7000 (vyprodáno). Stav série: 1:2.
Zlín: Kašík - Marušák, Kotvan, Matějíček, Žižka, O. Horák, Řezníček - Bukarts, P. Holík, Říčka - Okál, Roman Vlach, O. Veselý - Čachotský, D. Šťastný, F. Čech - Ondráček, Fořt, Maruna. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.
Sparta: Pöpperle - Eminger, Polášek, Čajkovský, Barinka, Piskáček, J. Mikuš, Hrbas - Přibyl, J. Hlinka, Dragoun - Netík, Hamilton, Sabolič - Forman, Pech, Kumstát - A. Kudrna, Černoch, Hlaváč. Trenéři: Jandač a Moták.

Reklama

Související témata: