Hlavní obsah

Chomutov - Liberec 2:7Stav série 0:4Liberec deklasoval Chomutov a je v semifinále play off

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Stránský 0 : 1
14. Bakoš 0 : 2
19. Bulíř 0 : 3
32. Bulíř 0 : 4
35. Rutta 1 : 4
38. Stránský 1 : 5
42. Jánošík 2 : 5
57. Lakatoš 2 : 6
60. Ordoš 2 : 7
Záznam online reportáže

Hokejisté Liberce jsou prvními semifinalisty play off extraligy. Ve čtvrtém čtvrtfinále zdolali vítězové základní části Chomutov na jeho ledě 7:2 a celou sérii opanovali jasně 4:0 na zápasy. Bílí Tygři vykročili rázně za postupem v nejkratším možném termínu již v první třetině, kterou vyhráli 3:0. Po dvou gólech vstřelili v dresu vítězů útočníci Michal Bulíř a Jan Stránský.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Hokejisté Liberce se radují ze vstřeleného gólu v chomutovské aréně.

Článek

Dalším soupeřem Liberce bude jeden z kvarteta Plzeň, Olomouc, Mladá Boleslav, Zlín, přičemž nejpravděpodobnější je za současného stavu sérií Mladá Boleslav.

Větší aktivitou hýřili zpočátku Piráti a měli i první větší šanci, Květoně však vychytal Lašák. Na konci páté minuty šli do vedení hosté, když vyrazili prakticky na první vážnější zteč Kristanovy branky a úspěšně dorážející Stránský otevřel skóre. Valský pak spálil další příležitost, na začátku deváté minuty měl ideálně nabito mezi kruhy Výtisk, ale Kristan si dokázal poradit.

Ve 12. minutě se proti Ruttovi vyznamenal výtečným zákrokem Lašák. Jenže pak se znovu gólově prosadili hosté zásluhou Bakoše, a když pak na Lašáka nenašli recept ani Červenka s Tomicou, bylo s domácími zle. Sice ještě přečkali bez úhony kombinaci dvou beků Šimka se Ševcem v okolí Kristanova brankoviště a také sólo Bulíře, jenže ten si spravil chuť v polovině 19. minuty a vyhnal Kristana na střídačku, odkud naskočil do hry Strmeň.

Po dvou minutách z druhé části hry svitla Pirátům malá naděje, že by s nepříznivým vývojem mohli ještě něco udělat, když se tvrdým atakem na Ruttu u hrazení provinil Jelínek a putoval do kabin s trestem na pět minut a do konce zápasu. Střely Ölveckého, Skinnera a Račuka však byly na tak dlouhou početní výhodu málo. A to ještě musel být ve střehu Strmeň, na něhož se v sólovém úniku řítil Vampola.

Ve 32. minutě ukázali svou sílu znovu Bílí Tygři, když provinivšího se útočníka Růžičku poslali z trestné lavice zpět do hry po pouhých pěti vteřinách. Podruhé v utkání se prosadil Bulíř. Na konci 35. minuty se gólové radosti dočkali i domácí, když se zblízka prosadil Rutta, jenže o 126 vteřin později se mezi střelce zapsal podruhé také Stránský a Liberec vedl znovu výrazným čtyřbrankovým rozdílem.

Snížení Chomutova 80 sekund po nástupu do třetí části, kdy se trefil Jánošík, sice rozjásalo tribuny, konec sezóny byl přesto neodvratný. Liberec si svou pozici velmi pečlivě pohlídal, v samém závěru navíc ještě přikrášlili vysokou výhru Lakatoš s Ordošem.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 4. zápas:
Piráti Chomutov - Bílí Tygři Liberec 2:7 (0:3, 1:2, 1:2)
Branky a nahrávky: 35. Rutta (Červenka, D. Květoň), 42. Jánošík (J. Mrázek, V. Růžička ml.) - 5. Stránský (P. Jelínek, Jonák), 14. Bakoš (Vampola), 19. Bulíř (Řepík, Birner), 32. Bulíř (Valský, Radivojevič), 38. Stránský (Šimek, Radivojevič), 57. Lakatoš (Krenželok), 60. Ordoš. Rozhodčí: Šindler, Polák - Frodl, Zavřel. Vyloučení: 4:4, navíc P. Jelínek (Liberec) 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:1. Diváci: 4988. Konečný stav série: 0:4.
Chomutov: Kristan (19. Strmeň) - Rutta, Skinner, Jánošík, J. Mrázek, Dlapa, Tejnor, Šidlík - Račuk, Červenka, Tomica - Ölvecký, V. Růžička ml., Vondrka - D. Květoň, Kämpf, Hřebejk - D. Kaše, Dušek, Chrpa. Trenéři: V. Růžička st., B. Kopřiva a J. Šťastný.
Liberec: Lašák - Šimek, Ševc, Mojžíš, Derner, Vitásek, Výtisk, od 41. navíc Plutnar - Bakoš, Vampola, Radivojevič - Řepík, Bulíř, Birner - Valský, P. Jelínek, Krenželok - Stránský, Lakatoš, Jonák - od 41. navíc Ordoš. Trenéři: Pešán a V. Čermák.

Reklama

Související témata: