Hlavní obsah

Sparta - Plzeň 3:7Stav série 0:1Plzeň na úvod semifinále nasázela domácí Spartě sedm gólů!

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Indrák 0 : 1
16. Johnson 0 : 2
19. Johnson 0 : 3
23. Hlinka 1 : 3
33. Lev 1 : 4
37. Polášek 2 : 4
48. Hrňa 2 : 5
55. Hrňa 2 : 6
57. Kudrna 3 : 6
58. Kracík 3 : 7
Záznam online reportáže

Fantastickou první třetinou, v níž nasázeli tři góly, zaskočili hokejisté Plzně favorizovanou Spartu a rozhodli tak o své výhře 7:3 v úvodním semifinálovém klání extraligového play off. A triumf je to naprosto zasloužený, neboť Západočeši byli v pražské O2 areně až na první polovinu druhé třetiny jednoznačně lepším týmem. Série pokračuje druhým utkáním ve středu od 18:20 znovu na ledě Sparty.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Nicholas Johnson z Plzně se raduje z gólu do sítě brankáře Sparty Tomáše Pöpperleho.

Článek

Plzeňští jako jediní dokázali v základní části zvítězit na ledě Sparty za tři body a tento počin jakoby jim přidal do prvního semifinálového duelu na sebevědomí. Indiáni začali ve velkém stylu, hráli jednoduše a účelně, a Pražané byli všude o krok později. Několik vyložených příležitostí sice hosté nejprve nevyužili, v 8. minutě je ale zaslouženě poslal do vedení Indrák, jehož střela přepadla brankáři Pöpperlemu po odrazu od betonů přes rameno.

Vedoucí trefa Plzeň ještě víc nakopla a Hrňa málem přidal druhou, jenže zamířil jen těsně mimo. Hned vzápětí ale domácí obrana nechala před Pöpperlem trestuhodně volného Johnsona, který zvýšil. A v předposlední minutě se americký útočník dočkal hodně lacino další trefy. Puk si do vlastní branky nešťastně srazil sparťanský bek Hrbas.

Sparta za úvodní třetinu vyslala na brankáře Machovského pouhé čtyři střelecké pokusy a v šatně bylo během první přestávky hodně živo. Od začátku prostředního dějství ale domácí přidali a brzy se dočkali snížení. A i jim výrazně pomohlo štěstí. Hlinka totiž v početní převaze nasměroval přihrávku od zadního mantinelu do bruslí plzeňského beka Pulpána, od nichž kotouč skončil za zády Machovského.

Hrňa skóre pečetil dvěma góly

Jenže ve 33. minutě měli Indiáni tříbrankový náskok zpátky. Při přesilovce vyslal Lev od pravého mantinelu nikterak nebezpečnou střelu, tu ale Taylor, jenž od začátku druhé třetiny vystřídal v brankovišti domácích Pöpperleho, překvapivě propustil mezi svými betony.

Domácí se ale nevzdávali. Nejprve jen o pár centimetrů minul branku Hlaváč a pak Plzeň doplatila na přehnaný důraz Hollwega. Americký raubíř po odpískání zbytečně srazil k ledu Pecha a nabídnutou přesilovku zužitkoval přesnou střelou z mezikruží Polášek.

Nicméně Západočeši neznejistili, navíc si dál vypomáhali skvěle sehranými přesilovkami. Hlinkovo napadení bylo čtvrtým trestem pro domácí a zároveň třetím inkasovaným gólem v oslabení. Hrňa se totiž od pravého mantinelu protáhl přes Piskáčka a nadvakrát dokázal dostat puk za Taylora.

Stejný hráč pak navíc při přečíslení dvou na jednoho šťouchl kotouč za Taylorova záda opět a přidal šestý gól Západočechů. Sparta pak sice zásluhou Kudrny dala třetí gól, jenže na konečných 7:3 pro hosty uzavřel Kracík a frustrovaný Taylor vystihl sparťanskou náladu rozmlácením své hole.

Semifinále play off hokejové extraligy - 1. zápas:
HC Sparta Praha - HC Škoda Plzeň 3:7 (0:3, 2:1, 1:3)
Branky a nahrávky: 23. J. Hlinka, 37. Polášek (Přibyl, Čajkovský), 57. Kudrna - 8. Indrák (Kracík, Kubalík), 16. Johnson (Kratěna, Lev), 19. Johnson (Kadlec), 33. Lev (Kratěna, Kadlec), 48. Hrňa (Kadlec, Lev), 55. Hrňa (Přikryl), 58. Kracík (D. Kubalík, Indrák). Rozhodčí: Šír, Hejduk - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 5:4. Využití: 2:3. Diváci: 8860.
Sparta: Pöpperle (21. Taylor) - Eminger, Polášek, Čajkovský, Piskáček, Hrbas, J. Mikuš, od 41. Kalina - Přibyl, J. Hlinka, Dragoun - Hamilton, Cingel, Sabolič - Forman, Pech, Kumstát - Netík, A. Kudrna, Hlaváč, od 41. Černoch. Trenéři: Jandač a Moták.
Plzeň: Machovský - Kadlec, Jeřábek, Kudroč, Pulpán, Kubka, D. Sklenička - Hollweg, Preisinger, Hrňa - Kratěna, Lev, Johnson - Indrák, Kracík, D. Kubalík - Suchý, Přikryl, Poletín. Trenéři: Michal Straka a Čihák.

Reklama

Související témata: