Hlavní obsah

Sparta - Plzeň 4:3Stav série 1:1Drama místo jasné výhry! Sparta se do konce třásla, semifinále ale srovnala

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Přibyl 1 : 0
8. Barinka 2 : 0
29. Pech 3 : 0
32. Přibyl 4 : 0
37. Johnson 4 : 1
40. Kratěna 4 : 2
47. Kracík 4 : 3
Záznam online reportáže

Praha
Aktualizováno

Ještě ve 36. minutě vedli hokejisté Sparty nad Plzní o čtyři góly a zdálo se, že ve druhém utkání semifinálové série kráčí za poklidným vítězstvím. Jenže Západočeši se třemi góly dostali na dostřel a Pražané se o výhru strachovali až do posledních vteřin. Nakonec ale vítězství 4:3 urvali a srovnali stav série na 1:1 na zápasy. Třetí utkání je na programu v sobotu v Plzni.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Lukáš Pech ze Sparty (vpravo) přijímá gratulaci ke gólu od spoluhráče Michala Barinky.

Článek
Fotogalerie

Slibovali, že úterní debakl hodí za hlavu a rozhodně je nepoznamená, jenže v úvodních minutách druhého semifinále se zdálo, že Spartu přeci jen tíží. Na důrazu a pohybu sice opravdu přidala, jenže v obraně nadále nepůsobila jistě. Jen během prvních čtyř minut zůstal plzeňský útočník Dominik Kubalík zcela sám před brankářem Pöpperlem, ten ho ale pokaždé vychytal.

Sparťanský gólman, který se včera pakoval z branky už po první třetině po třech inkasovaných brankách, tak spoluhráčům dodal na klidu a byli to právě domácí, kteří se dostali do vedení. Přibyl se pohlednou stahovačkou zbavil Poletína, aby pak na gólmana Machovského vytáhl bekhendový blafák a zamířil pod horní tyčku.

Indrák neproměnil trestné střílení

O 74 vteřin později navíc po vyhraném buly vypálil od modré čáry Barinka a Machovský kvůli valu hráčů před sebou nestačil včas zareagovat. Plzeň se nevzdávala, jenže Kubalíkovi prostě nebylo souzeno. Na nejlepšího střelce základní části zívala ve 13. minutě odkrytá branka, jenže Pöpperle na poslední chvíli natáhl vyrážečku a střelu zneškodnil.

Ve 29. minutě měla Sparta k dobru už tříbrankový náskok. Po špatné Kudročově přihrávce na Jeřábka se kotouč dostal až k Pechovi, jenž uspěl se střelou na bližší tyč. V polovině utkání nabral Indrák rychlost ve středním pásmu a při zakončení ho fauloval Švrček. Rozhodčí tak nařídili trestné střílení, Indrák si ale na Pöpperleho s kličkou do forhendu nepřišel.

Za další minutu si první sparťanská formace vytvořila obrovský tlak, který zakončil Přibyl čtvrtým gólem a v brankovišti Západočechů od tohoto momentu nahradil Machovského Polívka. Hosty jakoby tento okamžik nastartoval a Johnson při dvojnásobné přesilovce snížil na 1:4. V pokračující klasické početní výhodě navíc pálil Hrňa do horní tyčky.

Kudroč zkolaboval

V závěru druhé třetiny si to rozdali Forman s Hollwegem v pěstní potyčce, která na body skončila vyrovnaně, i když americký útočník skončil s přetaženým dresem přes hlavu. Hollweg ovšem za předcházející krosček dostal o dvě minuty navíc, a tak Sparta měla přesilovku. Paradoxně v ní ale po úniku Kratěny inkasovala.

Při odchodu do šaten po druhé třetině zkolaboval slovenský obránce Plzně Kristián Kudroč a s kyslíkovou maskou na obličeji ho zdravotníci převezli na ošetřovnu v útrobách O2 areny a sanitka následně do nemocnice. Škoda i bez něj cítili šanci na zvrat a kontaktní brance byl blízko Pulpán. Po jeho střele padal puk za Pöpperleho, na čáře ho ale na poslední chvíli odpálil Eminger. Ve 47. minutě už se ale plzeň na dostřel dostala, když Pöpperle lacině pustil Kracíkovu střelu z ostrého úhlu.

Tlak Plzně sílil a 140 vteřin před třetí sirénou zkusili Západočeši hru bez brankáře. Sparta ale s vypětím všech sil hubený náskok udržela.

Semifinále play off hokejové extraligy - 2. zápas:
HC Sparta Praha - HC Škoda Plzeň 4:3 (2:0, 2:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 7. Přibyl (J. Hlinka), 8. Barinka (Hlaváč, Sabolič), 29. Pech (Kumstát, Forman), 32. Přibyl (Polášek) - 37. Johnson (Kratěna), 40. Kratěna (D. Sklenička, Kadlec), 47. Kracík (Jeřábek, Indrák). Rozhodčí: Hodek, R. Polák - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 8:8. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 10 645. Stav série: 1:1.
Sparta: Pöpperle - Eminger, Polášek, Čajkovský, Barinka, Hrbas, J. Mikuš, Švrček - Přibyl, J. Hlinka, Dragoun - Forman, Pech, Kumstát - Hamilton, Hlaváč, Sabolič - M. Procházka, A. Kudrna. Trenéři: Jandač a Moták.
Plzeň: Machovský (32. Polívka) - Kadlec, Jeřábek, Kudroč, Pulpán, Kubka, D. Sklenička, od 32. navíc Moravčík - Indrák, Kracík, D. Kubalík - Kratěna, Lev, Johnson - Hollweg, Přikryl, Hrňa - Suchý, Pitule, Poletín. Trenéři: Michal Straka a Čihák.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín