Hlavní obsah

Jihlava - Litvínov 2:1 SNJihlava získala skalp mistra a první body do baráže

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Diviš 1 : 0
33. Gula 1 : 1
65. Seman (rozhodující nájezd) 2 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté jihlavské Dukly se radují ze skalpu úřadujícího mistra i z prvních bodů do baráže o extraligu. V jejím druhém kole zdolali doma Litvínov po téměř tříhodinové bitvě 2:1 na nájezdy. Ten rozhodující proměnil ve čtvrté sérii Filip Seman, druhým hrdinou na straně vítězů byl gólman Jakub Škarek.

Foto: Jaroslav Loskot, ČTK

Richard Diviš (vlevo) z Jihlavy a Kristian Reichel z Litvínova.

Článek
Fotogalerie

Na Horácký stadión se boj o nejvyšší domácí hokejovou soutěž vrátil po dlouhých 12 letech a hráči Jihlavy jako by svým fanouškům nechtěli připravit další čekání. Už po 67 vteřinách poslal Jan Kolář puk na pravé křídlo rozjetému obránci Richardu Divišovi, jenž z úhlu propálil Michaela Petráska v litvínovské brance.

Hosté byli aktivnější, díky nedisciplinovanosti domácích hráčů si v přesilovkách vytvořil i tlak, ale výtečný Škarek v brance Dukly dlouho odolával. Největší šanci první třetiny spálil v 6. minutě Martynek, jenž nastřelil jen horní tyčku Škarkovy branky.

Šestnáctiletý gólman poprvé kapituloval krátce po polovině utkání, když jej dalekonosnou ranou od modré překonal nad vyrážečku Jiří Gula. Litvínov byl i nadále lepším týmem, ale závary před brankovištěm i střely od modré čáry nedělaly mladému jihlavskému gólmanovi žádné problémy.

Poslední třetinu i prodloužení hrály oba celky hodně opatrně, střely na branku byly zřídkavým jevem. Litvínov v pokusech na branku vyhrál jasně 37:17, ale z vítězství se nakonec radoval soupeř. Poté, co v nájezdech s bekhendovým blafákem promarnil možnost rozhodnout Robin Hanzl a ve čtvrté sérii nedal František Lukeš, rozjel se ke svému pokusu Filip Seman, nic nevymýšlel a jeho švih skončil v síti.

2. kolo baráže o hokejovou extraligu:
HC Dukla Jihlava - HC Verva Litvínov 2:1 po sam. nájezdech (1:0, 0:1, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 2. Diviš (Kolář), rozh. nájezd F. Seman - 33. Gula (Reichel, Havlíček). Rozhodčí: Čech, Mrkva - Bláha, Frodl. Vyloučení: 7:3. Bez využití. Diváci: 4136.
Jihlava: Škarek - Kaláb, Dobrovolný, Štebih, Šafář, Bilčík, Grebeňuk, V. Zadražil - Důras, Skořepa, Jergl - Beránek, F. Seman, Harkabus - Kolář, Jícha, Diviš - Mrňa, Melenovský, Anděl. Trenéři: Vlk, Zeman a Ujčík.
Litvínov: Petrásek - Chaloupka, Kubát, F. Pavlík, T. Pavelka, Gula, Frolo - Duda, R. Hanzl, Lukeš - Martynek, Piroš, Trávníček - Reichel, Havlíček, M. Hořava - Jurčík, Válek, Gerhát - R. Pšurný. Trenéři: Rulík a Šlégr.

Reklama