Hlavní obsah

Barcelona - Real Madrid 1:2Neporazitelnost Barcy skončila! Slavné El Clásico ovládl Real, výhru trefil Ronaldo

Barcelona
Aktualizováno

Fotbalisté Realu Madrid ještě bitvu o ligový titul nevzdávají! V 31. kole Primera División porazili lídra soutěže a obhájce Barcelonu na jejím hřišti 2:1 a snížili ztrátu na svého úhlavního rivala na sedm bodů. Domácí vedli po trefě Gerarda Piquého, ale Karim Benzema vyrovnal a slavné El Clásico rozhodl v 85. minutě hvězdný Cristiano Ronaldo v době, kdy hráli hosté jen v deseti bez vyloučeného Sergia Ramose. Série Barcelony čítající 39 soutěžních zápasů bez prohry skončila.

Foto: Juan Medina, Reuters

Cristiano Ronaldo střílí vítězný gól Realu Madrid v utkání proti Barceloně.

Článek
Fotogalerie

Barcelona před očekávaným šlágrem uctila prostřednictvím působivé choreografie v hledišti památku nedávno zesnulého Johana Cruyffa, hráči Barcelony měli vzpomínku na hvězdného Nizozemce i na dresech.

A hned po deseti minutách mohli jít domácí hráči do vedení, když Neymar připravil vyloženou šanci pro Suáreze, jenže ten míč na malém vápně netrefil. Další příležitost měl v prvním poločase Ivan Rakitič, kterého ale vychytal Keylor Navas.

I do druhého poločasu vstoupili Katalánci lépe, Navas nejprve musel vytáhnout skvělý zákrok proti Messiho technické střele. Po sérii následných rohů se ale k hlavičce dostal Gerard Piqué a otevřel skóre.

Real však dokázal zareagovat během sedmi minut. Po průniku Marcela a tečovaném centru Kroose se ve vápně nejlépe zorientoval Karim Benzema a v akrobatické poloze překonal Brava.

Další gól Realu nebyl uznán

Posledních deset minut přineslo velké drama. Rozhodčí nejprve neuznali Realu gól Garetha Balea, který při hlavičkovém souboji fauloval Jordiho Albu. Jen o tři minuty později navíc po druhé žluté kartě musel hostující Sergio Ramos ze hřiště.

I v deseti hráčích ale Real dokázal vstřelit vítězný gól. Cristiano Ronaldo si zpracoval Baleův centr na prsa a z velkého úhlu prostřelil Brava. Real už těsné vedení uhájil a vůbec poprvé od roku 1965 zvítězil v El Clásicu, ve kterém prohrával.

Atlético Madrid zvítězilo již odpoledne nad Betisem Sevilla vysoko 5:1 a vůbec poprvé v této sezóně překonalo obranu soupeře pěti góly. Jako první se po přesného přihrávce Kokeho trefil Fernando Torres, do poločasu zvýšil Antoine Griezmann 50. gólem v dresu Atlética. Po třetí brance domácích, kterou zařídil Juanfran, se sice Betisu povedlo zásluhou Rubéna Castra utkání mírně zdramatizovat, během posledních deset minut se ale trefili opět Griezmann a Thomas.

31. kolo španělské fotbalové ligy:
Barcelona - Real Madrid 1:2
Branky: 56. Piqué - 63. Benzema, 85. Ronaldo
Další zápasy 31. kola:
Atlético Madrid - Betis Sevilla 5:1 (42. a 81. Griezmann, 37. Torres, 65. Juanfran, 90.+1 Thomas - 79. Castro)
Las Palmas - Valencie 2:1 (50. Viera z pen., 63. vlastní Mustafi - 3. Rodrigo).
Vigo - La Coruňa 1:1 (30. Nolito - 21. Borges).

Reklama

Související témata: