Hlavní obsah

Horník tvrdí, že jeho případ má zakrýt jiné věci

Bývalý sportovní ředitel Viktorie Žižkov Ivan Horník tvrdí, že korupční kauza spojená s jeho jménem má zakrýt jiné věci ve fotbalovém prostředí. Uvedl to v rozhovoru pro časopis Hattrick, v němž se poprvé obsáhleji vyjadřuje k událostem, které ukončily jeho působení ve fotbale.

Foto: PRÁVO/Dorian Hanuš

Ivan Horník.

Článek

Horník připustil, že si nepočínal správně. "Nechci ze sebe dělat žádného chudáka. I když jsem oběť, která má zakrýt některé věci, aby se nemluvilo o STESech a jiných věcech. Ale to není můj problém, já se nikomu nemstím, nikoho nechci očerňovat. Jel jsem na červenou, mám problém, který se možná vyřeší, možná ne," uvedl.

Horník je obviněn z toho, že osmnáctkrát nabízel úplatek rozhodčím a delegátům. Případ řeší Obvodní soud pro Prahu 3, Horník se však zatím nezúčastnil ani jednoho přelíčení. "Je to naše taktika. Uvidíme, co bude dál. Jsem radši, že se informace vždycky dozvím až ex post a že tam nejsem přítomen," uvedl bývalý funkcionář, kterého zastupuje advokát Tomáš Sokol.

Každý si udělá obrázek sám

Horník se nechtěl vyjadřovat k tomu, že rozhodčí i delegáti házejí všechnu vinu na něj. "Každý si udělá obrázek sám," tvrdí.

Netrápí ho ani divadelní představení Petra Čtvrtníčka a Jiřího Lábuse, kteří zdramatizovali policejní odposlechy jeho rozhovorů se sudími, v nichž se Horník vyjadřuje velmi vulgárně. "Já to beru, dělají svoji práci, je to téma, které zažívá boom," uvedl. Na představení prý nebyl. "Ani záznam nemám, možná ho přede mnou někde schovala manželka," řekl Horník.

Tlak Sparty je nemilosrdný

Naznačuje, že čistě si nepočínali ani konkurenti Viktorie. V té souvislosti připomíná dramatický závěr sezóny 2001/02, kdy byl Žižkov kousek od titulu. "Sparta musela udělat všechno pro to, aby Žižkov na Slavii prohrál. Věděli jsme, že to nebude jednoduchý, protože tlak Sparty je nemilosrdný a samozřejmě byl dlouhodobý," tvrdí.

Se všemi okolnostmi vyšetřování své kauzy je zřejmě srozuměn, jen se mu nelíbí, jaké odposlechy se objevily na veřejnosti. Naznačuje, že zná jména lidí, kteří odposlechy do médií uvolnili. "Myslím, že ano, ale ještě není doba na zveřejnění konkrétních jmen. Nemůžu pořád strávit a ani nechápu to, že se do médií dostaly i pasáže soukromého charakteru. Uškodilo to nejen mně, ale i fotbalu," prohlásil Horník.

Reklama