Hlavní obsah

Dukla - Slavia 0:1Dukla se zase porazila sama. Malé pražské derby rozhodl vlastenec Štetiny

MinutaMin. Tým Hráč Akce
33. Štetina (vlastní) 0 : 1
Záznam online reportáže

Praha
Aktualizováno

Po třetí prohře v řadě zůstává pražská Dukla dál ve spodní polovině tabulky a marně sní o cestě vzhůru. Ve 23. kole nezvládla ani malé derby se Slavií, v němž se porazila zase sama. Štetina si dal po půlhodině vlastní gól, který hostům z Edenu na výhru a zisk tří bodů v hodně průměrném utkání bohatě postačil.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Slávistický zadák Jan Bořil odvrací ve výskoku míč před Tomášem Bergerem z Dukly.

Článek
Fotogalerie

Nebyla by to Dukla, aby si v domácím utkání nedala vlastence. V minulém utkání s Jihlavou si hodil balón za záda gólman Hroššo se Štetinovým přispěním, v duelu se Slavií si dal čistokrevný vlastní gól Štetina sám.

Mihalíkův střílený centr srazil ve skluzu za Radova záda, takže domácí brankář neměl sebemenší nárok a Slavia, která k malému pražskému derby vyrukovala bez Škody, tudíž hodně lacino vedla.

Přitom úvodní půlhodina se nesla ve znamení oboustranné opatrnosti a snahy vyvarovat se chyby, takže se sázelo na defenzívu a obezřetnost. Dukla v zápase plném nepřesností a zkažených přihrávek byla sice o trochu aktivnější, ale v 17. minutě střílel Breznaník ve slibné příležitosti vedle, čtyři minuty po obdrženém gólu sice Gorkšs vyrovnal, ale sudí branku pro předchozí Štetinův ofsajd neuznal.

Po změně stran se Dukla pochopitelně hnala za vyrovnáním, vynutila si převahu, na dlouhé minuty byla nastěhována před šestnáctkou hostů, ale zachránit ztracený zápas se jí nepodařilo.

Štetina snažící se odčinit svůj kolaps z první půle trefil akrobatickým volejem jen břevno, Breznaníkovu příležitost zmařil reflexivním zákrokem Pavlenka, takže nakonec měla blíž ke gólu Slavia. Vukadinovič se totiž po centru Baráka ocitl sám před prázdnou bránou, ale vysoko ji přestřelil.

Dukla Praha - Slavia Praha 0:1 (0:1)
Branka: 33. vlastní Štetina. Rozhodčí: Proske - Moláček, Hájek. ŽK: Berger - Barák. Diváci: 7753.
Dukla: Rada - Miloševič, Štetina, Gorkšs, Jurendič (84. Vašíček) - Považanec (67. Néstor), Hanousek - Berger, Mareš, Breznaník (67. Daniel Tetour) - Beauguel. Trenér: Kozel.
Slavia: Pavlenka - Mikula, Bílek, Deli, Bořil - Souček - Vukadinovič, Barák (79. Štohanzl), Zmrhal, Mihalík (73. Škoda) - Mešanovič (87. Latka). Trenér: Uhrin ml.
Výsledky 23. kola fotbalové Synot ligy:
Pátek
Olomouc - Ostrava 6:2 (31. Ordoš, 39. Ševčík, 68. Plšek z pen., 75. Navrátil, 82. Petr, 90.+1 Malec - 29. Holzer, 61. vlastní Ševčík)
Sobota
Slovácko - Sparta 2:0 (15. Koné, 59. Civič)
Bohemians - Liberec 0:1 (44. Sackey)
Jablonec - Zlín 3:1 (36. Masopust, 50. Mihálik, 61. Beneš - 42. Holík)
Příbram - Mladá Boleslav 2:3 (20. vlastní Kúdela, 47. Bednář - 57. Kalabiška, 84. vlastní Zápotočný, 90.+1 Rada)
Teplice - Brno 0:1 (81. Řezníček z pen.)
Plzeň - Jihlava 2:0 (7. Kovařík, 72. Kolář)
Neděle
Dukla - Slavia 0:1
Branka: 33. vlastní Štetina

Reklama

Související témata: