Hlavní obsah

Plavcem roku byl podruhé vyhlášen kraulař Svoboda

Kraulař Květoslav Svoboda byl v Chomutově podruhé v kariéře vyhlášen nejlepším českým plavcem uplynulého roku. Na trůn se vrátil po dvou sezónách a vystřídal tak trojnásobnou vítězku ankety funkcionářů, trenérů a novinářů znakařku Ilonu Hlaváčkovou, která loni ukončila kariéru. Vyhlášení se uskutečnilo den před zahájením mistrovství republiky v krátkém bazénu.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Medailisté z ME v plavání v krátkém bazénu Květoslav Svoboda (vlevo) a Ilona Hlaváčková.

Článek

Na druhém místě skončila talentovaná Petra Klosová, která na přelomu roku využila nabídky stipendijního pobytu na univerzitě v americkém Dallasu, třetí byla kraulařka Jana Myšková. Nejlepší dálkovou plavkyní je Jana Pechanová, juniorem roku by zvolen nadějný prsař Jiří Jedlička, ve skocích do vody triumfovala Tereza Zákostelská a v synchronizovaném plavání anketu vyhrála dvojice Soňa Bernardová, Ivana Svobodová.

Bývalý juniorský mistr Evropy a evropský juniorský rekordman Svoboda se loni pokoušel vrátit do světové špičky po kolapsu, který ho postihl v prosinci 2004 na mistrovství Evropy v krátkém bazénu ve Vídni. Ne zcela se mu to podařilo - na mistrovství světa v Edmontonu nepostoupil z rozplavby, na prosincovém ME v krátkém bazénu pak doplaval ve finále dvoustovky šestý.

Plavání - celkové výsledky:
1. Svoboda (Znojmo), 2. Klosová (Kopřivnice), 3. Myšková (Hradec Králové), 4. Rubáček (Znojmo), 5. Pechanová (Kometa Brno).
Junioři:1. Jedlička, 2. Smolík, 3. Beneš.
Dálkové plavání:1. Pechanová, 2. Fichtl, 3. Hlaváčová.
Skoky do vody:1. Zákostelská.
Synchronizované plavání:1. Bernardová, Svobodová.

Reklama