Hlavní obsah

Slavia opět vzdálila Karlovarským jejich sen o play-off

PRAHA

Hokejisté pražské Slavie splnili proti Karlovým Varům bez problémů roli favorita a porazili je 4:0. Vedoucí celek soutěže o svém výhře rozhodl hned v první třetině, ve které překonal třikrát brankáře Lukáše Mensatora. Karlovy Vary tak nedokázaly navázat na své dvě předcházející výhry nad Slavií a opět se jim vzdálil sen o premiérovému postupu do play-off.

Článek

Západočeši měli hned v úvodu pro ně důležitého zápasu výhodu přesilové hry, kterou ale nevyužili a dvě minuty po jejím skončení toho litovali. Na trestnou lavici po Žižkovi totiž putoval hostující Polák a Slavia jeho faul rychle potrestala. Mensatora tečí Žižkovy střely překonal Hruška. Šance hostů ještě klesly v deváté minutě, kdy Divíšek nahodil puk od mantinelu, Bednář jej pohotově usměrnil a vedoucí celek extraligy vedl 2:0.

Blízko ke snížení byl Kumstát, který ujel v oslabení. Franěk ale ve spolupráci s rychle se vracejícím Novákem jeho šanci zlikvidovali. A domácí se poté opět ujali režie zápasu. Beránkův pokus po rychlém protiútoku ještě Mensator zlikvidoval betonem, šestnáct vteřin před koncem první třetiny jej ale překonal Prorok. Útočník, který posílil Slavii v pondělí z Litvínova, stihl v pádu, ač faulován, usměrnit pokus do protipohybu hostující brankářské jedničky. Byl to pro něj první gól po příchodu do Slavie.

Po dvaceti minutách tak bylo prakticky po zápase. Karlovarští trenéři do druhého dějství nasadili i čtvrtý útok, sedmého obránce Macholdu a v brance se objevil náhradník Přikryl. Jeho pozornost vyzkoušel Sup, ale neuspěl stejně jako Procházka na druhé straně v jedné z mála šancí Západočechů. Ve 29. minutě pomohla Přikrylovi po Tomicově střele tyč, jinak se ale mnoho zajímavého v Sazka Areně nedělo.

Diváci tak mohli být alespoň rádi, že se hrálo poměrně ve svižném tempu a rozhodčí hru příliš nekouskovali. Další branky se dočkali ve 42. minutě, kdy Přikryla překonal Sup a oslavil tak nedávné prodloužení smlouvy na Slavii. Zároveň 21. gólem v sezoně vyrovnal opět krok s nejlepším střelcem týmu Bednářem. Poslední otázkou zápasu tak zůstalo, zda brankář Franěk udrží počtvrté v sezoně čisté konto, což se mu nakonec podařilo.

Slavia Praha - Energie Karlovy Vary 4:0 (3:0, 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 4. D. Hruška (Žižka), 9. Bednář (Divíšek), 20. Prorok (Sobotka), 43. Sup (D. Hruška, J. Novák). Rozhodčí: Rejthar - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 10:9, navíc Krajíček (Vary) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 4268.
Slavia: Franěk - Kadlec, Pojkar, Žabka, Žižka, J. Novák, Kolařík, Graňák, Drtina - Duda, Beránek, Tomica - Bednář, Divíšek, Sup - D. Hruška, Sobotka, Prorok - Dlouhý, Vondrka. Trenéři: Růžička, Weissmann a Kalous.
Vary: Mensator (21. Přikryl) - Němec, J. Řezníček, Dobroň, Duben, J. Polák, Krajíček, od 21. navíc Macholda - Dvořák, Kraft, Milan Procházka - Kumstát, Hurtaj, A. Nedorost - Skuhravý, Alinč, Košťál - od 21. navíc Selingr, Pech, Pavelek. Trenéři: Venera, Baďouček a Kněžický.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec