Hlavní obsah

Česko - Německo 2:1Skalp Němců i podruhé, tentokrát po větší hokejové dřině

MinutaMin. Tým Hráč Akce
21. Pietta 0 : 1
31. Zaťovič 1 : 1
44. Kundrátek 2 : 1
Záznam online reportáže

Martin KézrSport.czPrávo
Aktualizováno

Čeští hokejisté si v přípravě na MS připsali v Ústí nad Labem i podruhé skalp Německa. Na páteční výhru 2:1 se ale dost nadřeli, soupeř kladl tuhý odpor a hlavně pečlivě bránil. Národní tým navíc otáčel skóre a vítězný gól dal až v poslední třetině při přesilovce z hole obránce Tomáše Kundrátka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český obránce Michal Kempný (vpravo) nahazuje puk před dotírajícím německým útočníkem Markusem Kinkem.

Článek
Fotogalerie

Z české sestavy na poslední chvíli vypadl s lehce podvrtnutým kotníkem útočník Kousal. Už ve 3. minutě šel na trestnou lavici Danner za nebezpečnou hru vysokou holí. Obětí jeho zákroku se stal Horák, který musel na šití a už se na led nevrátil.

Český tým sice čtyřminutovou přesilovku odehrál celou v útočném pásmu, ale gólově ji nevyužil, i když Červenka a Vincour se dostali do dobrých šancí. Neujala se ani Zohornova dorážka.

Němci poučeni ze středeční sedmigólové nálože se hodně soustředili na bránění, víceméně čekali v pěti na vlastní modré čáře a tam se snažili rozbíjet útočnou snahu domácích. Jasnou převahu národního mužstva dokládal poměr střel 14:2. Zámorského tvrdou ránu od pravého mantinelu gólman Pielmeier ale vychytal, nepřišel si na něj zblízka ani Holík.

Němci na začátku druhé části Čechy opařili

Druhá třetina začala pro domácí reprezentaci šokem. Odehráno z ní bylo jen 55 vteřin, když se elitní útok Němců prosadil kombinací na jeden dotek. Vedení soupeře, který navíc začal účinně napadat, jakoby ochromilo českou aktivitu. Až faul Nikolaie Goce, jenž narazil Douderu zezadu na mantinel, probral Vůjtkův výběr.

V přesilovce měl na hokejce vyrovnání, ale uspěl až při hře pět na pět, když si u tyčky dobře počíhal na Holíkovu přihrávku Zaťovič. I po vyrovnání na 1:1 byl z gólmanů zaměstnanější Furch, s Flaakeho nebezpečnou střelou si ale poradil.

Němci byli hodně houževnatým protivníkem a český tým se hodně nadřel. Radost téměř plnému hledišti přinesla přesilovka domácích, při níž šel puk bleskově z hole na hůl a po ose Koukal, Kempný stál na konci celé akce pohotově střílející Kundrátek.

Žádná gólová eskapáda českého mužstva jako při středeční výhře 7:2 se nekonala. Němci už 80 sekund před koncem ve snaze o vyrovnání začali hrát power play, ale k vážnějšímu ohrožení Furcha se nedostali. Reprezentaci nakonec ani nemuselo mrzet, že Radil netrefil prázdnou branku.

Euro Hockey Challenge
Česko - Německo 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)
Branky: 31. Zaťovič, 44. Kundrátek - 21. Pietta. Hlavní rozhodčí: Hribik a Hradil (oba ČR). Vyloučení: 2:6. Využití: 1:0, navíc N. Goc (Něm.) 10 min. Diváci: 4124.
Česko: Furch - Kundrátek, Kempný, Rutta, M. Doudera, Zámorský, Jank, Krejčík, Hrabal – Radil, Koukal, Vincour - Červenka, Holík, T. Zohorna - Kašpar, J. Hruška, Zaťovič - Gulaš, Horák, Červený - Dočekal.
Německo: Pielmeier - Akdag, Ebner, Reul, N. Goc, Müller, Kohl, Brückner - Flaake, Pietta, Brandt - Macek, Schütz, Krämmer - Höfflin, M. Goc, Ullmann - Kink, Danner, Buchwieser.

Reklama