Hlavní obsah

Slavia - Litvínov 3:4 PPLitvínov otočil duel na Slavii, oba týmy v tabulce odskočily

MinutaMin. Tým Hráč Akce
22. Robinson 1 : 0
26. Jiránek 2 : 0
35. Hruška 3 : 0
41. Kubát 3 : 1
45. Pšurný 3 : 2
50. Gula 3 : 3
61. Lukeš 3 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté Litvínova vyhráli v pátém kole baráže o extraligu na ledě Slavie 4:3 v prodloužení, přestože po druhé třetině prohrávali 0:3. Obrat dokonal po 14 sekundách nastavení František Lukeš gólem v přesilové hře.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Slávistický obránce Karel Drahorád (vlevo) a litvínovský útočník Radek Duda v zápase 5. kola baráže.

Článek

Severočeši byli od úvodu aktivnějším týmem, výraznější gólové šance si však nevytvářeli. Až v 15. minutě mohl otevřít skóre po rychlém protiútoku Martynek, Hyláka však nepřekonal, stejně jako o tři minuty později Trávníček.

Na konci první třetiny byl naopak vyloučen Duda a když němu krátce po přestávce přisedl za vyhození puku Lukeš, dostali domácí 99 sekund dlouhou výhodu hry pět na tři. Verva se sice ubránila, ale tři sekundy po Dudově návratu na led překonal Januse Robinson.

Po prvním gólu se hra zrychlila, oba brankáři měli víc práce, inkasoval ale opět slovenský brankář ve službách Vervy. Ondráčkovo nahození ze strany jen vyrazil a Jiránek puk pohotově doklepl. Ve 35. minutě byl blízko třetí branky Mikulík, Janus ještě jeho pokus zastavil, v pokračujícím závaru jej ale překonal David Hruška.

Lukeš dokonal obrat

Litvínov se však vrátil do zápasu. Hned na začátku třetí třetiny snížil v přesilové hře Kubát a Pražané se dostali pod velký tlak. Jeho výsledkem byl gól Romana Pšurného, po kterém už hosté prohrávali ve 46. minutě jen o jednu branku. Jejich drtivá střelecká převaha pokračovala a Gula v 50. minutě vyrovnal.

Pražané si mohli "vzít" vedení zpět při hře pět na tři, výhodu dlouhou 50 sekund však opět nevyužili. Následnou klasickou přesilovku navíc zkrátil faul Robinsona, který píchl holí Trávníčka a s pětiminutovým trestem putoval do kabin. Hosté už hráli do konce duelu v početní převaze, faul však potrestali až v nastavení, kdy situaci čtyři na tři ukončil dalekonosnou ranou Lukeš.

5. kolo baráže o hokejovou extraligu:
HC Slavia Praha - HC Verva Litvínov 3:4 v prodl. (0:0, 3:0, 0:3 - 0:1)
Branky a nahrávky: 22. Robinson (Vas, Markovič), 26. Jiránek (M. Ondráček, M. Hruška), 35. D. Hruška (Mikulík, Šafránek) - 41. Kubát (Lukeš, F. Pavlík), 45. R. Pšurný (Trávníček, T. Pavelka), 50. Gula (R. Hanzl, Lukeš), 61. Lukeš (M. Hořava, R. Hanzl). Rozhodčí: Lacina, Mrkva - D. Jelínek, Pešek. Vyloučení: 3:5, navíc Robinson (Slavia) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:2. Diváci: 4000 (vyprodáno).
Slavia: Hylák - Andrlík, Krstev, Pavlin, M. Hruška, Drahorád, Hraško - M. Čermák, Kašpařík, Bahenský - D. Hruška, Šafránek, Mikulík - Markovič, Vas, Robinson - Micka, Jiránek, M. Ondráček. Trenéři: Razým a Srdínko.
Litvínov: Janus - Chaloupka, Kubát, F. Pavlík, T. Pavelka, Gula, Frolo - Duda, R. Hanzl, Lukeš - Martynek, Gerhát, Trávníček - M. Hořava, R. Pšurný, Piroš - Jurčík, Válek, J. Doležal. Trenéři: Rulík a Šlégr.
Tabulka baráže:
1.Slavia Praha5211119:149
2.Litvínov5211116:139
3.Karlovy Vary5200315:166
4.Jihlava5111211:186

Reklama