Hlavní obsah

Philadelphia se pokusí vrátit do čela divize

Montreal po lednovém přesunu na trenérském postu nijak zvlášť své výkony nezlepšil a hranici postupu do play off sleduje spíše z té méně příjemné strany. Dnes večer přivítá na vlastním ledě mužstvo, které včera přišlo o vedení v atlantické divizi.

Článek

Montreal po lednovém přesunu na trenérském postu nijak zvlášť své výkony nezlepšil a hranici postupu do play off sleduje spíše z té méně příjemné strany. Dnes večer přivítá na vlastním ledě mužstvo, které včera přišlo o vedení v atlantické divizi.

Generální manažer, který se postavil za střídačku Montrealu, vyhlásil, že hodlá udělat z brankáře Theodora jasnou jedničku. Dotyčný gólman mu ale k tomu nedal příležitost. Zvláště gólové příděly od Caroliny ho hodně bolely. Včerejší čisté konto si připsal v brance Montrealu tedy náhradník Huet. Vzhledem k náročnému programu čtyř zápasů v šesti dnech je s otazníkem, kdo bude dnes chytat. Mužstvo mělo radost z návratu obránce Markova do hry, protože mu hned pomohl i gólem.

Philadelphia je na tom se zraněními během celé sezóny mnohem hůře. Včera znovu nehrál Forsberg, jehož návrat ale byl po úterním vyšetření na tento víkend ohlášen. V obraně nadále chyběli Desjardins a Johnosson a v útoku byly tři další dlouhodobé absence. Hosté se blýskli při dlouhé sérii zápasů, kterou odehráli na přelomu roku mimo vlastní led. Únor pro ně ale v tomto směru nezačal dobře. Zcela se jim také přestaly dařit přesilové hry.

Bookmakeři BetAndWin vypsali zcela vyrovnané kursy 2,35 na oba týmy. Montreal v obou předchozích vzájemných utkáních této sezóny proti Philadelphii uspěl. Na druhé straně ale dnes domácí tým svého soupeře na vlastním ledě v normální hrací době porazil z posledních jedenácti pokusů jen jednou.

Reklama