Hlavní obsah

Chelsea porazila Liverpool a vede ligu o 15 bodů

LONDÝN

Fotbalisté londýnské Chelsea porazili v nedělním šlágru 25. kola anglické ligy 2:0 Liverpool, když se o jejich branky postarali Gallas s Crespem. Úřadující mistři tak mají v čele tabulky patnáctibodový náskok před druhým Manchesterem United.

Foto: http://homepage.eircom.net

Ilustrační foto

Článek

Utkání mezi prvním a třetím týmem tabulky bylo po celou dobu vyrovnané, ale branky dokázala vstřelit pouze Chelsea. V první půli se při závaru před brankou Liverpoolu nejlépe zorientoval francouzský obránce Gallas a poslal domácí do vedení. Druhý gól přidal v 68. minutě argentinský kanonýr Crespo, jenž stál přesně na hraně ofsajdu. Domácí navíc podržel i gólman Petr Čech, jenž zlikvidoval například tvrdou střelu Gerrarda z třiadvaceti metrů.

Na konci zápasu měl ještě velkou šanci Nizozemec Robben, který prošel mezi dvěma obránci, ale na poslední chvíli mu ukopl míč liverpoolský kapitán Gerrard. V 82. minutě byl navíc vyloučen hostující gólman Reina za úder soupeře do obličeje.

Fotbalisté Tottenhamu porazili v londýnském derby 3:1 Charlton, přičemž na jejich vítězství se dvěma góly podílel reprezentant Jermain Defoe. Třiadvacetiletý útočník se již ve 14. minutě trefil krásně z pětadvaceti metrů a Hotspur i nadále režírovali zápas. Ještě před poločasem skóroval zhruba ze stejné vzdálenosti Jenas po hezké přihrávce Robbieho Keana. Když se na začátku druhé půle podruhé trefil Defoe, bylo téměř rozhodnuto. Hostům stačilo zlepšení jen ke snížení.

Anglie - 25. kolo
Tottenham - Charlton 3:1 (14. a 46. Defoe, 41. Jenas - 70. Thomas), Chelsea - Liverpool 2:0 (35. Gallas, 68. Crespo).
TABULKA

Reklama

Související témata: