Hlavní obsah

Karlovy Vary - Jihlava 4:2Karlovy Vary porazily Jihlavu a v tabulce přeskočily Slavii

MinutaMin. Tým Hráč Akce
23. Prokš 0 : 1
25. Redlihs 1 : 1
26. Marosz 2 : 1
30. Svoboda 3 : 1
39. Skořepa 3 : 2
59. Huna 4 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Karlových Varů porazili v utkání 7. kola baráže o extraligu Jihlavu 4:2. Dukla po úvodní bezbrankové třetině vedla, ale Energie kontrovala třemi góly po sobě. Jihlavští ještě před druhou pauzou snížili, v závěru utkání však definitivně rozhodl útočník Rudolf Huna. Západočeši poskočili na druhou příčku, kde mají bod k dobru na třetí Slavii, na první Litvínov ztrácí čtyři body.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Karlovarští hokejisté Rudolf Huna (vlevo) a Vladimír Sičák se radují ze čtvrtého gólu proti Jihlavě.

Článek

Od úvodního buly zatlačila Energie soupeře do jeho obranného pásma, ten však úpornou obranou a jistými zákroky Škarka udržel v první třetině čisté konto. Největší tlak si Karlovarští vytvořili kolem šesté minuty, ale Gulašiho bomba a opakované střely Vachovce skončily bez gólového efektu.

Branky začaly padat až ve druhé dvacetiminutovce. Vedení se ujali trochu překvapivě na začátku 23. minuty hosté zásluhou Prokše, který procedil puk pod ztuhlým Závorkou. Karlovy Vary otočily vývoj zápasu v rozmezí 25. až 26. minuty. Nejdříve do té doby výtečného Škarka překvapil z nulového úhlu Redlihs, jen 74 vteřin nato ho po ideální nahrávce Rachůnka podruhé překonal Marosz.

Místy až drtivý tlak zástupců lázeňského města vyústil v polovině zápasu ve 29 vteřin trvající hru pět na tři, kterou bombou z mezikruží využil Svoboda. Hráči z Vysočiny chvílemi nevěděli, kam dříve skočit. A jen díky vynikajícímu gólmanovi drželi přijatelný stav. Ve 39. minutě však po nahodilé akci tečoval před Závorkou střelu Bilčíka Skořepa a před odchodem do kabin se Jihlava dostala zpět do hry.

Od začátku posledního dějství bylo znát, jak se Energie bojí o výsledek. Za její pasivitu jí mohl potrestat nejdříve Prokš a o chvíli později Kolář, to když se nikým neatakováni ocitli zcela sami před Závorkou. Definitivní klid do karlovarské kabiny vnesl při hostující power play v 59. minutě Huna, který za brankou sebral puk Skořepovi a dal výsledku definitivní podobu.

7. kolo baráže o hokejovou extraligu:
HC Energie Karlovy Vary - HC Dukla Jihlava 4:2 (0:0, 3:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 25. Redlihs (Haščák, Kůs), 26. Marosz (T. Rachůnek, Gulaši), 30. J. Svoboda (T. Rachůnek, Kůs), 59. Huna - 23. Prokš (Jícha), 39. Skořepa (Bilčík, Důras). Rozhodčí: Šindler, Pešina - Bláha, Brejcha. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:0. Diváci: 2742.
Karlovy Vary: Závorka - Sičák, M. Rohan, J. Tomeček, Gulaši, Redlihs, Dvořák, Baránek - Huna, Skuhravý, Vachovec - Haščák, Kůs, Koblasa - J. Svoboda, Marosz, T. Rachůnek - V. Tomeček, T. Rohan. Trenéři: Mlejnek a Antonik.
Jihlava: Škarek - Kaláb, Dobrovolný, Štebih, V. Zadražil, Bilčík, Grebeňuk, Parýzek - Důras, Skořepa, Jergl - Březina, F. Seman, Diviš - Kolář, Jícha, Prokš - Mrňa, Anděl, O. Malec. Trenéři: Vlk, Zeman a Ujčík.
Tabulka:
1.Litvínov7411125:1515
2.Karlovy Vary7310321:1911
3.Slavia Praha7212221:2110
4.Jihlava7111414:266

Reklama