Hlavní obsah

Jihlava - Litvínov 1:2Litvínov vyhrál v Jihlavě a přiblížil se záchraně v extralize

MinutaMin. Tým Hráč Akce
26. Jurčík 0 : 1
31. Grebeňuk 1 : 1
34. Pavlík 1 : 2
Záznam online reportáže

Litvínovští hokejisté vyhráli na ledě jihlavské Dukly nejtěsnějším rozdílem 2:1 a v baráži o extraligu potvrdili svou vedoucí pozici. Úřadujícího mistra přiblížil k udržení se v nejvyšší soutěži Filip Pavlík, jenž ranou ze strany vsítil v 34. minutě vítězný gól.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Hráči Litvínova se radují v Jihlavě z prvního gólu.

Článek

V tabulce poslední Dukla musela do branky nasadit vůbec poprvé v sezoně 39letého veterána Lukáše Sáblíka. S teplotami totiž v den zápasu ulehla do postele dosavadní jednička, teprve 16letý Jakub Škarek. Jeho spoluhráči mohli jít brzy do vedení, ale Důras z dorážky při dvojnásobné početní výhodě přestřelil.

Byla to prakticky jediná jihlavská šance nejen v přesilovce, ale také v rámci první třetiny. Litvínov mohl poslat do vedení pět minut před koncem úvodní části obránce Frollo, ale jeho tečovanou střelu dokázal Sáblík akrobatickým způsobem vyrazit.

Branky začaly padat po přestávce. Nejprve litvínovský gólman Janus zlikvidoval Beránkovo sólo a vzápětí kryl Martynkovu dorážku na druhé straně i Sáblík. A byl to právě veterán Dukly, kdo v utkání inkasoval jako první: ve 26. minutě protlačil puk do sítě u pravé tyče důrazný Ondřej Jurčík.

Po polovině utkání musel odstoupit slovenský bek Litvínova Tomáš Frolo. Do Štebihova nahození od modré čáry před brankou obětavě padl tělem a ránu pukem schytal přímo do obličeje. Se zkrvavenou tváří jej z ledu odváděli lékaři.

Dukle se podařilo vyrovnat v zápětí, když se střelou z mezikruží prosadil mezi Janusovy betony ruský obránce Grebeňuk. Jenže domácím gólová radost nevydržela ani dvě minuty. Pavlík střelou z levého kruhu pro vhazování propálil vše, co mu stálo v cestě. Jeho projektil gólman Sáblík sice tečoval, ale puk přesto skončil v síti.

Sedm minut před koncem třetí třetiny mohl definitivně po chybě Dobrovolného na vlastní modré čáře Hanzl s Lukešem, ale únik dvou na jednoho zužitkovat nedokázali. A Dukla byla nakonec velmi blízko vyrovnání: necelé tři minuty před koncem však její obránce Kaláb v přesilovce trefil jen levou tyč hostující svatyně.

8. kolo baráže o hokejovou extraligu:
HC Dukla Jihlava - HC Verva Litvínov 1:2 (0:0, 1:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 31. Grebeňuk (Štebih, Důras) - 26. Jurčík (Sklenička, J. Doležal), 34. F. Pavlík (Sklenička, Válek). Rozhodčí: Hradil, Hrubý - Bláha, Zavřel. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:0. Diváků: 2475.
Jihlava: Sáblík - Kaláb, Dobrovolný, Štebih, V. Zadražil, Bilčík, Grebeňuk, Parýzek - Důras, Skořepa, Jergl - Beránek, F. Seman, Diviš - Kolář, Jícha, Harkabus - Prokš, Melenovský, Anděl. Trenéři: Vlk, Zeman a Ujčík.
Litvínov: Janus - Sklenička, Kubát, F. Pavlík, T. Pavelka, Gula, Frolo - Duda, R. Hanzl, Lukeš - Martynek, Gerhát, Trávníček - M. Hořava, R. Pšurný, Piroš - Jurčík, Válek, J. Doležal. Trenéři: Rulík a Šlégr.

Reklama