Hlavní obsah

Fotbalový svaz doladil s Turky přípravné zápasy

PRAHA

Fotbalový svaz se definitivně domluvil na termínech všech tří přípravných zápasů, které sehrají reprezentační týmy 1. března v Turecku. Národní tým bude hrát oba zápasy na stadionu v Izmiru, jednadvacítka nastoupí v nedaleké Manise. Oznámil to mluvčí svazu Václav Tichý.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Čeští fotbalisté na tréninku (ilustrační foto).

Článek

Přípravný "trojzápas" zahájí právě svěřenci Ladislava Škorpila, kteří vyběhnou na trávník už ve 14:00 SEČ na stadionu Vestelu Manisaspor, kde své zápasy obvykle hrají i čeští fotbalisté Lukáš Zelenka, Petr Johana a Michal Meduna.

Další dva duely reprezentačního "áčka", které trenér Karel Brückner rozdělí na dva týmy, se uskuteční na Atatürkově stadionu v Izmiru. V 17 hodin začíná utkání Turecko "B" - Česko "B" a od 20 hodin se pak střetnou A-týmy.

Původně měly hrát v Izmiru předzápas "jedenadvacítky" obou zemí a "béčka" cestovat do nedaleké Manisy, kde v současné době působí několik českých fotbalistů. Pozměněná varianta skladby tří utkání v jeden den naopak umožní kouči Brücknerovi sledovat své svěřence na jednom stadionu.

Nominace všech tří výběrů budou zveřejněny v pondělí 20. února, do Turecka odcestuje speciál s českými fotbalisty v úterý 28. února.

Program přípravných zápasů v Turecku:
Středa 1. března:
14:00, Turecko "21" - ČR "21" (Manisa)
17:00, Turecko "B" - ČR "B" (Izmir)
20:00, Turecko "A" - ČR "A" (Izmir)

Reklama

Související témata: