Hlavní obsah

Olomouc - Slavia 1:1Sigmu připravil o vítězství jedenáct minut před koncem Zmrhal

MinutaMin. Tým Hráč Akce
59. Navrátil 1 : 0
79. Zmrhal 1 : 1
Záznam online reportáže

Olomouc
Aktualizováno

Fotbalisté olomoucké Sigmy další existenční duel nezvládli. Se Slavií sice v utkání 25. ligového kola vedli, ale pak se zbytečně zatáhli a nakonec na to doplatili, když Slavia 11 minut před koncem vyrovnala na 1:1.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Brankář Slavie Pavlenka zasahuje v utkání v Olomouci.

Článek

Hanáci od začátku hýřili aktivitou. Agresívním napadáním dostávali Slavii pod tlak, ale stejně jako v průběhu celé sezóny jim vázla finální fáze a tak se do koncovky prakticky nedostávali. Výsledkem jejich snažení byla jen slabá střela Vepřeka k pravé tyči, která však Pavlenku nemohla ohrozit. Slibná pak byla ještě individuální akce Ševčíka v 17. minutě, která volala po pokutovém kopu a Sigma se ho i dožadovala, sudí však byl jiného názoru.

Poté domácí hráči vyrobili několik nepřesností. Především zkaženými přihrávkami Slávii nabídli několik rychlých protiútoků a to je viditelně znervóznělo. Do té doby pasivní Slávisté převzali iniciativu a byli stále nebezpečnější.

Obrovskou šanci měl ve 29. minutě po kiksu Hály Mešanovič, ale mladý Reichl, který v bráně nahradil distancovaného Buchtu, ho vychytal. Vedle pak ve slibných pozicích stříleli ještě Zmrhal a Kenia. Hanáci nestíhali. Vysvobodil je až přestávka.

Skóre otevřel Navrátil

Od začátku druhé půle se hrálo nahoru, dolů. Domácí měli mírnou převahu, ale Slavia nevynechala jedinou příležitost ke kontrům. V 52. minutě se řítil na Reichla Kenia, ale olomoucký gólman včasným vyběhnutím zachránil. O minutu později se k dlouhému sprintu po levé straně odhodlal Falta, centrem našel Chorého, ale ten bránu netrefil. Chorý se o vzruch postaral i za chvíli, když se po souboji s Bílkem skácel na zem na hranici šestnáctky. Rozhodčí však místo penalty, sáhl po žluté kartě za simulování. V 59. minutě se však už Hanáci dočkali. Agilní Chorý narazil Navrátilovi, ten se skvěle rychlou kličkou uvolnil a ranou z 11 metrů nekompromisně zavěsil.

Křídla však domácím nenarostla. Naopak, báli se o výsledek. Blízko vyrovnání byl v 73. minutě Zmrhal. Jeho střelu z 18. metrů Reichl vytáhl jen tak, tak. V 79. minutě ale už neudržel bombu Hušbauera a dobíhající Zmrhal pohodlně vyrovnal. Vrátit vedení mohl Sigmě ještě Vepřek, ale po velkém sólu trefil jen boční síť. V samém závěru mohl skórovat i Souček, Reichl však jeho hlavičku vytáhl na roh a zachránil svému týmu alespoň bod.

Reklama

Související témata: