Hlavní obsah

Plzeň - Brno 2:1Plzeň se trápila, čtrnáctou výhru jí vystřelil střídající Kopic

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Řezníček 0 : 1
17. Baránek 1 : 1
80. Kopic 2 : 1
Záznam online reportáže

Plzeň
Aktualizováno

Fotbalisté vedoucí Viktorie i v 25. ligovém kole zvládli svůj úkol. Plzeň narazila v neděli na Brno, které jako poslední v nejvyšší tuzemské soutěži dokázalo Západočechy obrat o body, když je v říjnu na domácím trávníku porazilo. V podání svěřenců Karla Krejčího následovala spanilá ligová jízda třinácti vítězství. Cestu k čtrnáctému měla Viktoria hodně složitou, nakonec však tři body shrábla.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Jan Kopic z Plzně se raduje z gólu.

Článek
Fotogalerie

Domácí byli už po dvou minutách blízko vedení, jenže Petržela solidní šanci promarnil. A pak celá Plzeň i její fanoušci strnuli, když Zoubele zpětnou přihrávkou našel v pokutovém území Řezníčka, jenž míč mistrně trefil mezi bránícími obránci přesně k tyči - 0:1

Plzeň ještě zvýšila obrátky a Baránek mohl po přímém kopu srovnat, nicméně jeho pokus hlavou zneškodnil Melichárek. Vzápětí však po rohovém kopu, kdy Hejda hlavičkoval do břevna, už Baránek pohotovou dorážkou zařídil vyrovnání - 1:1.

Plzeň pak držela míč, měla výraznou převahu a vytvářela si gólové příležitosti. Jenže když po prostrčení Hrošovského centroval Matějů, nedokázal Holenda míč usměrnit z malého vápna mezi tyče. Pak měl obrovskou příležitost Kolář, který se zjevil sám v pokutovém území, ale brankář Melichárek ukázal skvělý zákrok. A bravurně si poradil i s příležitostí Petržely krátce před přestávkou.

Ač se hrálo převážně na polovině Brna, svěřenci trenéra Kotala rozhodně nebyli nikterak pasivní. Nápaditou kombinací drželi obranu Západočechů permanentně ve střehu a Zoubele s Řezníčkem měli velmi dobré šance, nicméně přidat druhou branku nedokázali.

Po obrátce během minuty vyfasoval dvě žluté karty Pašek, a tak měla Plzeň pětatřicet minut trvající početní převahu. Jenže proti zformovanému bloku hostujícího mužstva, do něhož se nezařadil jen útočník Řezníček, se nedokázala prosadit. A když už měl po akci Hrošovského s Petrželou vyloženou šanci Kolář, opět se vyznamenal Melichárek.

Při zoufalém náporu Plzně se po rohovému kopu Kovaříka octl ve stoprocentní pozici Baránek, ale jeho hlavičku reflexivně vyrazil brněnský brankář. Pak domácím pomohla akvizice z třetiligových Domažlic v osobě Pavla Fořta. Po jeho centru Buchta sice dokázal odstavit Holendu, jenže míč propadnul ke střídajícímu Kopicovi a Plzeň propukla v euforii - 2:1.

Fotbalová Synot liga - 25. kolo:
Viktoria Plzeň-Zbrojovka Brno 2:1 (1:1)
Branky: 17. Baránek, 80. Kopic - 10. Řezníček. Rozhodčí: Hrubeš - Nádvorník, Vlasjuk. ŽK: Matějů - Škoda, Pašek, Košťál. ČK: 55: Pašek (Brno). Diváci: 10 850.
Plzeň: Kozáčik - Matějů, Baránek, Hejda, Limberský - Hrošovský, Vaněk - Petržela (74. Kopic), Kolář (76. Fořt), Kovařík - Holenda (88. Řezník). Trenér: Krejčí.
Brno: Melichárek - Hyčka, P. Buchta, Košťál, Jovanovič - Lacko (67. Malík), Zoubele (79. Buchta) - Pašek, Škoda (85. Vávra), Lutonský - Řezníček. Trenér: Kotal.

Reklama