Hlavní obsah

Karlovy Vary - Litvínov 5:3Karlovy Vary zdolaly už bez opor hrající Litvínov a přiblížily se záchraně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Haščák 1 : 0
8. Pšurný 1 : 1
14. Sičák 2 : 1
20. Svoboda 3 : 1
24. Pšurný 3 : 2
33. Huna 4 : 2
34. Kůs 5 : 2
35. Trávníček 5 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Karlových Varů vyhráli v 10. kole baráže o extraligu nad Litvínovem 5:3 a výrazně se přiblížili záchraně. Dvě kola před koncem má Energie na druhé postupové pozici před třetí Slavií už pětibodový náskok. K potvrzení setrvání mezi elitou tak stačí Západočechům bez ohledu na výsledek Slavie s Litvínovem v pátek Jihlavě získat dva body.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Karlovarský střelec Vladimír Sičák se raduje z gólu proti Litvínovu.

Článek
Fotogalerie

Loňský mistr Litvínov, který se v neděli definitivně zachránil, nezařadil do sestavy několik opor včetně útočníků Hanzla a Dudy či beka Kubáta. Vstup do utkání Severočechům nevyšel. Odolali ještě při Gulově trestu, ale po vyloučeních Hory a Skleničky dostal Energii do vedení v páté minutě v přesilovce pěti proti třem Haščák.

Postupem času však začali hrozit i hosté a v osmé minutě Pšurný bombou z mezikruží vyrovnal. Na domácích však bylo vidět, že na rozdíl od Litvínovských potřebuji k záchraně další body jako sůl. Ve 14. minutě předvedl pěknou individuální akci obránce Sičák a vrátil Karlovým Varům vedení.

Velkou příležitost na opětovné vyrovnání měl agilní Pšurný, ale zcela sám před brankou nastřelil jen Závorkovu vyrážečku. Do kabin tak šli mnohem spokojenější domácí, protože Svoboda se v poslední minutě dostal před Petráska a bekhendovou střelou zvýšil na 3:1.

V úvodu druhé dvacetiminutovky hrála Verva mnohem aktivněji a při přečíslení dvou na jednoho se ve 24. minutě již podruhé v zápase nemýlil Pšurný. Huna ale vrátil ve 33. minutě Karlovým Varům dvoubrankový náskok. O chvíli později mohl navýšit skóre Marosz, ale jeho střela po samostatném úniku se otřela jen o horní tyčku.

Vzápětí se ale prosadil Kůs, který střelou od modré čáry překvapil Petráska. Konečnou podobu skóre dal o minutu později Trávníček, který zužitkoval ideální nahrávku Martynka. V závěrečném dějství si Západočeši zodpovědnou obrannou hrou vedení pohlídali.

10. kolo baráže o hokejovou extraligu:
HC Energie Karlovy Vary - HC Verva Litvínov 5:3 (3:1, 2:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 5. Haščák (Bičánek, T. Rachůnek), 14. Sičák (Huna), 20. J. Svoboda (Marosz, Gulaši), 33. Huna (Koblasa, Kůs), 34. Kůs (Sičák, T. Rachůnek) - 8. R. Pšurný (Stříbrný, Piroš), 24. R. Pšurný (Stříbrny, F. Pavlík), 35. Trávníček (Martynek, Šimeček). Rozhodčí: Pešina, Šindler - Lhotský, Špůr. Vyloučení: 1:3. Využití: 1:0. Diváci: 3256.
Karlovy Vary: Závorka - Gulaši, Bičánek, Redlihs, T. Dvořák, Sičák, M. Rohan, Weinhold, J. Tomeček - Huna, Skuhravý, Vachovec - Haščák, Kůs, Koblasa - J. Svoboda, Marosz, T. Rachůnek - V. Tomeček, T. Rohan. Trenéři: Mlejnek a Antonik.
Litvínov: Petrásek - Z. Sklenička, T. Pavelka, F. Pavlík, Kokeš, Gula, Hora - Jurčík, Gerhát, Lukeš - Martynek, Šimeček, Trávníček - Stříbrný, R. Pšurný, Piroš - Řehoř, Válek, J. Doležal. Trenéři: Rulík a Šlégr.
Tabulka baráže:
1.Litvínov10611233:2321
2.Karlovy Vary10510431:2617
3.Slavia Praha10222426:3012
4.Jihlava10212521:3210

Reklama

Související témata: