Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Olomouc 4:1Boleslav prodloužila sérii bez porážky a pojistila třetí místo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Čmovš 1 : 0
6. Falta 1 : 1
6. Chramosta 2 : 1
20. Přikryl 3 : 1
74. Takács 4 : 1
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Fotbalisté Mladé Boleslavi porazili v předehrávce 26. kola první ligy předposlední Olomouc 4:1. O jejich výhře rozhodli Pavel Čmovš, Jan Chramosta, Tomáš Přikryl a Ladislav Takács, za hosty v první půli snížil na 1:2 Šimon Falta. Středočeši si díky vítězství upevnili třetí místo v tabulce, naopak Sigma promarnila možnost dotáhnout se na čtrnáctou Příbram, které patří poslední nesestupová příčka.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Pavel Čmovš z Boleslavi (vlevo) a Michal Vepřek z Olomouce.

Článek

Boleslav byla od začátku jasně lepší a bez větších problémů potvrdila, proč má nejlepší útok v lize. Už v šesté minutě otevřel po rohu skóre hlavou stoper Čmovš a o tři minuty později dostal mezi obránce Sigmy míč Chramosta a přidal druhou branku.

Olomouci se sice vzápětí z ojedinělé útočné akce podařilo snížit zásluhou Falty, ale Středočeši si ve 20. minutě vzali dvoubrankové vedení zpět. Postaral se o to olomoucký odchovanec Přikryl, kterého do sóla poslal kapitán Magera a připsal si už druhou asistenci v zápase.

Krátce po přestávce mohla Sigma zápas zdramatizovat, když šel Falta sám na brankáře Diviše, ale neuspěl, stejně tak i dorážející Ševčík. Dlouhý úsek plný faulů a žlutých karet poté ukončil až v 74. minutě gól boleslavského Takácse, který napálil míč pod břevno. V nastavení ještě zahodil obrovskou příležitost domácí Kalabiška.

Boleslav si díky vítězství prodloužila sérii neporazitelnosti už na dvanáct soutěžních zápasů a na třetím místě tabulky má čtyřbodový náskok před čtvrtým Libercem, který však v sobotu hraje v Ostravě. Od druhé Sparty dělí Středočechy bodů pět, ale i letenský celek má utkání k dobru.

Olomouc si pohoršila v boji o záchranu, když zaostává o tři body za Příbramí, která navíc může Sigmě odskočit v případě bodového zisku v sobotu v Brně.

26. kolo první fotbalové ligy:
FK Mladá Boleslav - Sigma Olomouc 4:1 (3:1)
Branky: 3. Čmovš, 6. Chramosta, 20. Přikryl, 74. Takács - 7. Falta. Rozhodčí: Nenadál - Pochylý, Pilný. ŽK: Čmovš, Takács, Fleišman, Magera - Houska, Navrátil, Štěrba, Mahmutovič. Diváci: 1987.
M. Boleslav: Diviš - Jánoš, Čmovš, Kúdela, Fleišman - Kalabiška, Rada, Magera, Takács (82. Klobása), Přikryl (86. Vodháněl) - Chramosta (67. Ščuk). Trenér: Jarolím.
Olomouc: Reichl - Hála, Radakovič (25. Štěrba), Šindelář, Vepřek (64. Mahmutovič) - Navrátil, Houska, Ordoš (77. Malec), Ševčík, Falta - Petr. Trenér: Jílek.

Reklama

Související témata: