Hlavní obsah

Olympionici přivezou podle bookmakerů z Turína čtyři medaile

PRAHA

Česká olympijská výprava se z Turína vrátí pravděpodobně se čtyřmi medailemi. Soudí tak bookmakeři domácích sázkových společností, kteří na tuto možnost stanovili nejnižší kurz. Fortuna vypsala na zisk čtyř a více medailí kurz 1,6:1, u Tipsportu si lze vsadit na to, že čeští sportovci dosáhnou až na čtyři medaile, v poměru 1,7:1.

Foto: Event Concept

Na olympijské účinkování Aleše Valenty je možné si vsadit.

Článek

Na konci ledna byl přitom tento kurz o tři desetiny vyšší. Olympijské hry se podle zástupců sázkových kanceláří netěší u tipujících takovému zájmu jako mistrovství světa ve fotbale, nebo hokeji. Letos se nicméně odhaduje, že turínské hry překonají v objemu vložených peněz rekord zimních olympiád a možná i her celkově.

Sáblíková je novickou

Bookmakeři pro to dělají všechno možné. U Fortuny si lze vsadit například na rychlobruslařku Martinu Sáblíkovou, jejíž jméno zaregistrovali sportovní fanoušci až v poslední době. Na to, že získá ve své parádní disciplíně - jízdě na pět kilometrů - medaili, je vypsán poměrně nízký kurz 1,4:1. Neochvějně odborníci věří Kateřině Neumannové, které by podle nich stupně vítězů neměly uniknout (1,07:1).

Největším lákadlem pro tipující bude zřejmě hokejový turnaj. Tipsport i Fortuna považují výběr trenéra Aloise Hadamczika za druhého favorita za Kanadou. Jeho triumfu stále připisují poměr 4:1, zatímco tým "Javorových listů" má kurz 3,5:1. Na to, že čeští hokejisté dosáhnou na medaili, je stanoven u obou společností kurz 1,55. U Slováků bookmakeři tuto možnost odhadují skoro dvojnásobným číslem.

Janda proti Neumannové

Sázková kancelář Synot Tip vypsala také kurzy na to, zda více cenných kovů získá skokan Jakub Janda nebo běžkyně Neumannová. Na konkrétní medaili přitom nebude záležet. Bookmakeři společnosti zatím více věří české běžkyni a vypsali na ni nižší kurz 1,6:1. Na to, že oba získají stejný počet medailí, je stanoven kurz 2,4:1. Pokud budou sázkaři věřit více Jakubu Jandovi, získají za každou vsazenou stokorunu 350 korun.

Jandovi, jehož v poslední době potkal mírný pokles formy, obě hlavní české sázkové kanceláře důvěřují před nedělním závodem na středním můstku trochu méně než druhému v pořadí Světového poháru Finu Janne Ahonenovi. Před pár dny přitom byly šance obou vyrovnané. Experti z Fortuny považují za více než třikrát pravděpodobnější, že medaili získá boulařka Nikola Sudová, než obhájce zlata ze Salt Lake City akrobat Aleš Valenta.

Reklama