Hlavní obsah

Olympiáda bude svátkem i pro sázkaře

"Přepište dějiny, jsme olympijští vítězové..." Kdo by si nepamatoval slova Roberta Záruby po vítězném naganském finále, při kterých běhal mráz po zádech. Osm let uteklo a čeští hokejisté se budou v italském Turíně pokoušet o repete. A sázkové kanceláře mohou jásat - sportovní patriotismus správnému fanouškovi velí podpořit "svoje" hochy.

Článek

Poslední den zbývá do zahájení jedné z největších sportovních událostí tohoto roku. I díky novému kanálu České televize se dá čekat obrovský zájem o dění v Turíně. Bude z čeho vybírat - na letošní hry se sjelo přes 2.500 sportovců, kteří budou soutěžit v patnácti disciplínách.

Největší favorité na zisk zlata
DisciplínaKurs*
N. Sudová M. Sáblíková J. Janda K. Neumannová L. Bauer A. Valentajízda na boulích 5000m skoky na lyžích 10 km klasicky 2x 15 km akrob. lyžování5.50  5.50 6.50  8.00 11.00   21.00
* kursy vypsala společnost Betandwin

Výpravu několika desítek sportovců vyslala také Česká republika. Nepatříme sice mezi země, od kterých se čekají medailové žně, šanci na několik cenných kovů čeští sportovci ale určitě mají. Největší tuzemské kanceláře proto nelenily a vypsaly několik sázek pro fanoušky, kterým nevadí čekat na eventuální výhru až do konce olympiády.

Čeští bookmakeři hokejisty nepřeceňujíU Tipsportu je možnost si vsadit na počet zlatých i všech ostatních medailí, které česká výprava přiveze. Nejpravděpodobnější je podle bookmakerů zisk maximálně jedné zlaté a čtyř medailí celkem. Odborníci z Fortuny našim olympionikům také příliš nevěří a vypsali dokonce možnost, že si česká výprava z Itálie přiveze nejvýš jednu medaili.

U internetových kanceláří je také možné vsadit si na přesný počet medailí, navíc ale nepreferují jen české sportovce a některé z nich umožňují tipovat vítěze ve všech disciplínách. To je největší rozdíl mezi zdejšími a zahraničními společnostmi: zatímco u nás je možné si vsadit jen na některé sporty a v těch jen na vybrané sportovce, u Betandwin a dalších si člověk může vsadit například na to, kolik medailí získá Norsko v rychlobruslení, jestli v obřím slalomu dopadne lépe Daron Rahlves nebo Bode Miller, s jak velkým náskokem na druhého dojede vítěz ve sjezdu nebo kolik stříbrných medailí přiveze do své vlasti finská výprava.

Srovnatelná je nabídka kamenných a internetových společností asi jen u hokejového turnaje, ke kterému se v nadcházejících dnech budou upírat oči většiny lidí. Ačkoli by se dalo čekat, že české sázkové kanceláře využijí sportovního nacionalismu, není tomu tak. Jak je patrné ze srovnání se zahraničními společnostmi, zdejší bookmakeři naše hráče nijak nepřeceňují. Největším favoritem na zisk zlata je podle nich Kanada, ČR by měla být jejím nejsilnějším konkurentem.

Největší favorité na zlatou medaili
KanadaČeskoŠvédsko
Fortuna3.504.006.00
Tipsport3.504.006.00
Chance3.404.106.50
Betandwin2.404.004.50
Gamebookers3.004.005.00
Umístění českých hokejistů
vítězství1. - 2. místo1. - 3. místo
Fortuna4.002.101.55
Tipsport4.002.101.55
Chance4.102.101.55
Betandwin4.00--
Gamebookers4.001.65-

Podle prezidenta Asociace profesionálních klubů ledního hokeje Luboše Koželuha bookmakeři odhadli šance týmů správně. "Podle jmen by Kanada a Česká republika asi měly být favoritem. Je tu ovšem otázka aktuální výkonnosti, jsou tam prakticky shodně silná další mužstva, ať už je to Rusko, Finsko, Švédsko, USA...," míní bývalý generální manažer pražské Sparty. V jisté nevýhodě jsou podle něj naši východní sousedé: "Hodně důležitou roli tam budou hrát gólmani a slovenské mužstvo by nemělo mít brankáře kvalit našich nebo kanadských gólmanů. To by měl být jeden z důležitých faktorů v rozhodujících bojích," říká Luboš Koželuh.

Pro příznivce kursového sázení je již od ledna letošního roku připravena sekce Sázení na Sport.cz. Tipovací speciál přináší předzápasové informace k šlágrům aktuální kursové nabídky sázkových kanceláří. Sázet "zdarma" můžete na soutěžním serveru Eurotip.cz, kde sázkaři poměřují své tipérské schopnosti v kursové hře o hodnotné ceny.

Reklama