Hlavní obsah

Liberec - Brno 4:2Liberec přestřílel Brno a zajistil si účast v pohárech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
53. Folprecht 1 : 0
56. Zoubele 1 : 1
60. Zoubele 1 : 2
69. Pulkrab 2 : 2
70. Bakoš 3 : 2
88. Bartl 4 : 2
Záznam online reportáže

Fotbalisté Liberce porazili v utkání 27. ligového kola Brno 4:2 a definitivně si zajistili účast v příštím ročníku evropských pohárů. Slovan se navíc po páté výhře za sebou posunul na třetí místo, na němž má jednobodový náskok před Mladou Boleslaví. Všechny góly dnes v Liberci padly po přestávce. Severočechy poslal do vedení Zdeněk Folprecht, poté dvěma brankami otočil stav Lukáš Zoubele, ale následně se během minuty postarali o další obrat Matěj Pulkrab s Markem Bakošem a v závěru přidal pojistku Daniel Bartl.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký Jan Sýkora (vpravo) v souboji s Aloisem Hyčkou z Brna.

Článek

Liberec začal podle očekávání aktivně, ale k velkým šancím se navzdory územní převaze v první půli dostával těžce a hrozil spíše střelami ze střední vzdálenosti. V deváté minutě skončila Breiteho tečovaná rána těsně vedle, poté pálil Shala vedle a necelé tři minuty před pauzou se neprosadil ani Vůch, který těsně minul horní roh branky.

Domácí otevřeli skóre až osm minut po přestávce. Shala ve skluzu vybojoval míč pro Folprechta, ten se štěstím přetlačil obránce a přesnou ranou do šibenice zaznamenal svůj druhý ligový gól.

Severočeši se ale z vedení radovali jen tři minuty. Zoubele ještě v první šanci trefil brankáře Koubka, ale poté se uvolnil přes domácí zadáky a přesnou střelou srovnal. Zbrojovka skórovala v Liberci po 328 minutách a hned za čtyři minuty dokonce otočila stav. Po Lutonského centru se prosadil Zoubele a poprvé v ligové kariéře dal v jednom utkání dvě góly.

Slovan si ale vzal ztracený náskok rychle zpět. Mladík Pulkrab byl na hřišti pět minut, než si v 69. minutě naskočil na Vůchův centr a díky přesné hlavičce si připsal svou první trefu v nejvyšší soutěži.

Ještě než se Brno stačilo vzpamatovat z vyrovnání, inkasovalo za minutu znovu. Breiteho dělovku vyrazil Melichárek jen k Bakošovi, který svým dvanáctým gólem v této ligové sezoně poslal Liberec do vedení. V 88. minutě pak pojistil Slovanu tři body a účast minimálně v kvalifikaci Evropské ligy Bartl, který propálil Melichárka po Sackeyho vysunutí.

Slovan Liberec - Zbrojovka Brno 4:2 (0:0)
Branky: 53. Folprecht, 69. Pulkrab, 70. Bakoš, 88. Bartl - 56. a 60. Zoubele. Rozhodčí: Berka - Paták, Kubr. ŽK: Košťál, Keresteš (oba Brno). Diváci: 3666.
Liberec: Koubek - Coufal, Hovorka, Pokorný, Sýkora - Folprecht (82. Machuča), Breite - Bartl, Shala (64. Pulkrab), Vůch - Bakoš (76. Sackey). Trenér: Trpišovský.
Brno: Melichárek - Hyčka, P. Buchta, Košťál, Keresteš (82. Vávra) - Lacko, Jovanovič - Zoubele, Škoda (69. Pašek), Lutonský - Řezníček. Trenér: Kotal.

Reklama

Související témata: