Hlavní obsah

Olomouc - Jablonec 2:1Předposlední Olomouc porazila Jablonec a je bod od Příbrami

MinutaMin. Tým Hráč Akce
27. Šindelář 1 : 0
43. Mihálik 1 : 1
63. Ordoš 2 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté předposlední Olomouce ve 27. ligovém kole doma porazili oslabený Jablonec 2:1 a v tabulce se přiblížili na bod ke čtrnácté Příbrami. Hanáckého nováčka na Andrově stadionu poslal do vedení Martin Šindelář, krátce před pauzou srovnal Ondřej Mihálik. Zápas v 63. minutě rozhodl Michal Ordoš krátce po vyloučení hostujícího Josého Romery.

Článek

Po oboustranně opatrném začátku Olomouc převzala iniciativu. Několik náznaků ještě nedotáhla do konce, ale ve 27. minutě už uspěla. Navrátil přesným centrem našel v pokutovém území nepokrytého Šindeláře a obránce Sigmy dal hlavou svůj premiérový ligový zásah v sezóně.

Přestože domácí měli hru celkem pod kontrolou, těsné poločasové vedení neudrželi. Jablonec ve 43. minutě vyrovnal, když po Romerově přihrávce hlavičkoval mladík Mihálik.

První velkou šanci druhého poločasu si vypracovala Olomouc, ránu střídajícího Mahmutoviče však zneškodnil brankář Hrubý. Jablonci pak zkomplikoval situaci španělský bek Romera, který byl vyloučen po druhé žluté kartě.

Domácí přesilovku bleskově využili. I druhou gólovou akci založil centrující Navrátil a tentokrát vybídl ke skórování hlavičkujícího náhradníka Ordoše.

Olomoučtí si závěr pohlídali a soupeře až na Wágnerův pokus z otočky do ničeho vážnějšího nepustili. Náskok Hanáků mohl v závěru navýšit Ševčík, ale jeho střelu vytáhl Hrubý a Navrátil z dorážky nezamířil přesně.

Sigma tak proti Jablonci v nejvyšší soutěži ukončila šňůru pěti porážek a přiživila své šance na záchranu. Severočeši venku v lize nevyhráli podesáté za sebou.

27. kolo první fotbalové ligy:
Sigma Olomouc - FK Jablonec 2:1 (1:1)
Branky: 27. Šindelář, 63. Ordoš - 43. Mihálik. Rozhodčí: Paták - Hrabovský, Caletka. ŽK: P. Ševčík - Romera, Hybš. ČK: 61. Romera. Diváci: 3621.
Olomouc: Reichl - Hála, Šindelář, Radakovič, Vepřek - Navrátil, Plšek, P. Ševčík, Houska (51. Ordoš), Falta (87. Petr) - Malec (51. Mahmutovič). Trenér: Jílek.
Jablonec: Hrubý - Romera, Pernica, Beneš, Hybš - Rossi - Masopust (67. Karavajev), Pospíšil, Trávník (78. Tecl), Mihálik (57. Doležal) - Wágner. Trenér: Frťala.

Reklama

Související témata: