Hlavní obsah

Baník - Bohemians 1905 1:2Bohemians 1905 vyhráli v Ostravě a mají jistou záchranu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Havel 0 : 1
45. Bartek 0 : 2
50. Hrubý (penalta) 1 : 2
Záznam online reportáže

Ostrava

Fotbalisté Bohemians 1905 vyhráli ve 28. kole Synot ligy v Ostravě 2:1 a definitivně si zajistili záchranu. Klokani rozhodli o svém druhém venkovním vítězství po sobě už v první půli brankami Milana Havla a Davida Bartka. Poslední tým tabulky Baník, který už je jistým sestupujícím, už pouze snížil trefou Roberta Hrubého z penalty a potřetí za sebou nebodoval.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Bohemians 1905 zleva Jhon Mosquera, David Bartek, Patrik Schick a Milan Jirásek se radují z branky.

Článek

Baník do zápasu vstoupil slibně a pět minut prakticky soupeře nepustil z útočné poloviny. Jenže hosté jeho tlak otupili povedenou první vážnější akcí. Havel se v šesté minutě po levé straně prokličkoval až do vápna a technickým pokusem obstřelil i Šroma. Dal svůj první ligový gól.

Havel svým průnikem zároveň odhalil slabé místo v ostravské sestavě. Domácí měli na obou krajích sestavy, a zejména vpravo, s hbitými jihoamerickými záložníky Mosquerou a Acostou značné potíže a ze stran hřiště se do ostravského vápna snášely takřka všechny problémy.

Pražané mohli soupeře už do půlky zápasu klidně deklasovat, ale spálili minimálně čtyři stoprocentní příležitosti. Po Mosquerově centru zblízka zakončení úplně nesedlo Schickovi, pak těsně minul ostravskou bránu Acosta, Schick si pověst nejlepšího střelce Bohemians nevylepšil ani z další gólové příležitosti a nakonec Mosquera z malého vápna volejem trefil jen boční síť.

Hrubý už jen snížil

Den otevřených dveří v defenzivě Baníku ale potrestání neušel. V třetí minutě nastavení první půle se dostal sám před Šroma Bartek a přízemní ranou ho prostřelil podruhé.

Domácí kouč Petržela reagoval v přestávce stažením obou krajních obránců Celby a Lučiče a výkon jeho týmu pozvedl rychlý kontaktní gól, na který z penalty dosáhl Hrubý.

Baník měl i mírně navrch, ale přímé ohrožení Zlámala nepřišlo. Hosty mohl uklidnit osm minut před koncem střídající Akulinin, jeho sólo však Šrom zlikvidoval. Na čtvrtý zápas Klokanů bez porážky za sebou to ale nemělo vliv.

28. kolo fotbalové Synot ligy:
Baník Ostrava - Bohemians Praha 1905 1:2 (0:2)
Branky: 50. Hrubý z pen. - 6. Havel, 45.+3 Bartek. Rozhodčí: Paták - Ratajová, Hrabovský. ŽK: Celba - Hubínek. Diváci: 4580.
Ostrava: Šrom - Celba (46. Dostál), Kaša, Vraštil, Lučič (46. Granečný) - Mešaninov, Hrubý - Mondek, De Azevedo, Holzer - J. Šašinka (75. Červenka). Trenér: Petržela.
Bohemians 1905: Zlámal - Čögley, Krch, Šmíd, Havel - Švec, Jirásek (76. Hubínek) - Acosta, Bartek, Mosquera (85. Gajič) - Schick (63. Akulinin). Trenér: Pivarník.

Reklama

Související témata: