Hlavní obsah

Francie - Německo 3:2 SNFrancie udolala v nájezdech Německo, rozhodl Fleury

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Raux 1 : 0
21. Rieder 1 : 1
37. Schutz 1 : 2
40. Claireaux 2 : 2
65. Fleury (rozhodující nájezd) 3 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Francie porazili v utkání základní skupiny B mistrovství světa Německo 3:2 po samostatných nájezdech. Francie vedla, poté naopak sama dotahovala, nakonec rozhodl o její výhře jediný úspěšný exekutor nájezdů Damien Fleury.

Foto: Maxim Zmeyev, Reuters

Francouzský útočník Damien Raux střílí gól proti Německu v zápase MS.

Článek

Francouzi se ujali už ve čtvrté minutě vedení, když puk přidržel Perret a pak načasoval přihrávku Rauxovi, který do prázdné branky snadno otevřel střelecký účet. "Bylo skvělé takhle odstartovat gólem. Každému to dodá extra porci energie," řekl útočník vítězů Valentin Claireaux.

Jeho týmu patřily i další gólové šance, ale Meunier tu svou prováhal a před gólmanem Pielmeierem neuspěl ani Bertrand. Před první přestávkou mohl vyrovnat Schütz, jenže Hueta nepřekonal.

"Byla to bitva, ale zejména v první třetině nám to moc nejezdilo a navíc jsme dělali spoustu chyb, což vedlo k mnoha ztrátám puku a přečíslením. Tohle musíme odstranit," uvedl německý útočník Tobias Rieder.

Právě Rieder úspěšnou dorážkou už 26 vteřin po návratu ze šaten v přesilovce z konce prvního dějství potrestal Francouze za již druhé špatné střídání v zápase. Němci se v 26. minutě museli bránit 21 vteřin ve třech a moc nechybělo, aby dvojnásobnou přesilovku bleskově využil Da Costa.

Fleury zařídil výhru

V 37. minutě dokonali Němci obrat. Schütz dostal prostor najet si až mezi kruhy a v klidu zamířit, čehož využil k prostřelení Hueta. Vedení si však Německo mohlo užívat jen dvě minuty a 20 vteřin, neboť ze vzduchu tečující Claireaux vyrovnal.

Třetí třetina rozuzlení nepřinesla, i zásluhou Hueta, který nedopřál gólovou radost Reimerovi. V prodloužení sice Francouzi nevyužili přesilovku, ale mrzet je to nakonec nemuselo, neboť ve druhé sérii nájezdů uspěl Fleury a Goc jako třetí z Němců nedokázal odpovědět.

Francie si v duelu spolupořadatelů příštího šampionátu připsala cenný bod navíc. "Byl to těžký zápas a je skvělé, že jsme ho dokázali vyhrát. Hráli jsme dobře v obraně a měli štěstí, že jsme dali i nějaké góly, ale hlavně Huet v brance předvedl skvělý výkon," ocenil Claireaux výkon čtyřicetiletého gólmana s bohatými zkušenostmi z NHL.

Mistrovství světa v hokeji - skupina B (Petrohrad):
Francie - Německo 3:2 po sam. nájezdech (1:0, 1:2, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 4. Raux (Perret, Meunier), 40. Claireaux (Beron, Chakiachvili), rozhodující sam. nájezd Fleury - 21. Rieder (Gogulla, Schütz), 37. Schütz (Gogulla, Hager). Rozhodčí: Fraňo, Jeřábek (oba ČR) - Kilian (Nor.), Suominen (Fin.). Vyloučení: 7:4. Využití: 0:1. Diváci: 3750.
Francie: Huet - Auvitu, Trabichet, Beron, Chakiachvili, Dieude-Fauvel, Raux, Janil - Fleury, Bellemare, Desrosiers - Y. Treille, Meunier, Perret - S. Treille, Bozon, Bertrand - Claireaux, T. Da Costa, Ritz - Lamperier. Trenér: Dave Henderson.
Německo: Pielmeier - Holzer, Ehrhoff, Reul, Müller, Boyle, Akdag, Braun - Rieder, Draisaitl, Reimer - Macek, Schütz, Gogulla - Flaake, M. Goc, Noebels - Kink, Hager, Seidenberg. Trenér: Marco Sturm.

Reklama

Související témata: