Hlavní obsah

Maďarsko - Kanada 1:7Kanada na MS deklasovala Maďarsko

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Scheifele 0 : 1
11. Perry 0 : 2
19. Bartalis 1 : 2
28. Stone 1 : 3
30. Marchand 1 : 4
32. Brassard 1 : 5
33. Matheson 1 : 6
45. Hall 1 : 7
Záznam online reportáže

Petrohrad

Hokejisté Kanady zvládli bez větších problémů i druhý zápas na mistrovství světa v Rusku. V základní skupině B obhájci zlata porazili nováčka elitní skupiny Maďarsko vysoko 7:1 a v součtu s loňským šampionátem si připsali dvanáctou výhru za sebou. Maďaři snížili v závěru první třetiny na 1:2, ale po úvodní porážce se Slováky ani tentokrát na body nedosáhli.

Foto: Maxim Zmeyev, Reuters

Maďarský gólman Zoltán Hetényi (vlevo) čelí šanci Taylora Halla.

Článek

Kanaďané na konci šesté minuty využili hned svou první přesilovku zásluhou přesné rány Scheifeleho z mezikruží po rychlé kombinaci a nahrávce od Stonea. V polovině úvodní třetiny nachystal Hall snadný gól pro Perryho, jenž z pár centimetrů doklepl puk za brankovou čáru. Bartalis sice v 19. minutě snížil, když ranou z kruhu pro vhazování zaskočil Pickarda, ale to bylo ze strany snaživých Maďarů vše.

"Hráli v první třetině skutečně dobře. Zachytávali nás ve středním pásmu, čekali na nás a nutili nás hrát přes střed hřiště," řekl obránce vítězů Michael Matheson. "Během druhé třetiny jsme vše napravili a dokázali využít příležitosti, které jsme si vypracovali," dodal Matheson.

Zámořský favorit zkraje druhé části čelil dalším dvěma velkým šancím, ale pak alespoň na chvíli přepnul z tréninkového tempa do zápasového a mezi 28. a 33. minutou posunul skóre k výraznému vedení 6:1. Postupně se trefili Stone, Marchand, Brassard a Matheson, jenž vyhnal z branky Hetényiho, kterého nahradil Vay.

Zlepšujeme se v obranné práci, těší Halla

"Naše speciální formace se sehrávají a stále se zlepšují. Zlepšujeme se také v obranné práci. I když to z naší strany nebylo po celý zápas ani na chvíli dokonalé, zlepšujeme se a jsem spokojený s tím, jak na tom v tuto chvíli jsme," prohlásil hvězdný kanadský útočník Taylor Hall.

Ve 45. minutě přidal sedmou trefu, pak už se zápas v poklidu dohrával bez větších šancí a zajímavých momentů.

"Musíme se alespoň o trošku zlepšovat s každým utkáním a s každou třetinou. Myslím, že se nám to ve druhé i třetí třetině povedlo naplnit," uvedl kapitán Kanaďanů Corey Perry.

Maďary může těšit alespoň to, že favoritovi dali gól. Po dlouhých 78 letech. Od remízy 1:1 v roce 1938 se oba celky na MS utkaly jen ve Švýcarsku před sedmi lety, kdy Kanada deklasovala Maďary 9:0. "Nechci se v hodnocení zaměřovat na výsledek. Není pro nás důležitý. Potěšil mě celkový výkon. Zejména v první třetině, kdy jsme hráli agresivně," uvedl kanadský šéf maďarské střídačky Rich Chernomaz.

Mistrovství světa v hokeji - skupina B (Petrohrad):
Maďarsko - Kanada 1:7 (1:2, 0:4, 0:1)
Branky a nahrávky: 19. Bartalis - 6. Scheifele (Stone, McDavid), 11. Perry (Hall, Brassard), 28. Stone (Ceci, Reinhart), 30. Marchand (McDavid, Matheson), 32. Brassard (Tanev, Rielly), 33. Matheson (Hutton, Scheifele), 45. Hall (Matheson). Rozhodčí: Jeřábek (ČR), Öhlund - Malmqvist (oba Švéd.), Suominen (Fin.). Vyloučení: 6:3. Využití: 0:1. Diváci: 3825.
Maďarsko: Hetényi (33. Vay) - Wehrs, Dudás, Szirányi, Mestyán, Stipsicz, M. Vas, Garát - Sofron, Bartalis, Sebök - Erdély, Sarauer, Galló - Kovács, J. Vas, G. Nagy - Benk, K. Nagy, Magosi - Banham. Trenér: Rich Chernomaz.
Kanada: Pickard - Tanev, Rielly, Ceci, Murray, Matheson, Dumba, Hutton - Perry, Brassard, Hall - Stone, Scheifele, Domi - Gallagher, O'Reilly, Jenner - Duchene, McDavid, Marchand - Reinhart. Trenér: Bill Peters.

Reklama

Související témata: