Hlavní obsah

Slovensko - Německo 1:5Slováci jsou zpátky nohama na zemi. Od Němců dostali pětigólový příděl

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Cehlárik 1 : 0
25. Hager 1 : 1
29. Gogulla 1 : 2
35. Reimer 1 : 3
44. Macek 1 : 4
55. Kahun 1 : 5
Záznam online reportáže

Petrohrad
Aktualizováno

Hokejisté Slovenska neudrželi na mistrovství světa stoprocentní úspěšnou bilanci. Po výhrách nad Maďarskem (4:1) a Francií (5:1) v úterý svěřenci trenéra Zdena Cígera nestačili na Německo, kterému podlehli vysoko 1:5, přestože ještě po úvodní dvacetiminutovce drželi hubený náskok.

Foto: Dmitri Lovetsky, ČTK/AP

Slovák Tomáš Jurčo (13) před německým brankářem Timem Pielmeierem.

Článek
Fotogalerie

Slováci začali dobře, měli už na konci třetí minuty přesilovku a v ní zmáčkli soupeře před brankářem Pielmeierem. Jenže bez gólové tečky. Na druhé straně se vyznamenal Konrád proti Riederovi. V deváté minutě už Slováci jásali, když Bartánus našel Cehlárika a ten z velkého úhlu dostal puk za brankovou čáru.

Těsné vedení udržel slovenský výběr jen do druhé třetiny. Ve 25. minutě totiž Schütz zpoza branky skvěle našel mezi dvěma soupeři číhajícího Hagera a ten nezaváhal. Gogullova rána na konci 29. minuty už znamenala vedení Němců a ti byli dál aktivní. Když se pak provinil proti pravidlům Meszároš, Němci vykombinovali v přesilovce dobrou pozici pro Reimera, jenž si přikopl puk bruslí a zvýšil už na 3:1.

Když se ve 44. minutě proháčkoval až ke střele z mezikruží Macek a ranou na vyrážečku pokořil Konráda počtvrté, naděje Slováků na zvrat byly v nedohlednu. Konrád zamířil na střídačku, nahradil ho Hudáček. Ten sice ustál bez úhony krátké oslabení ve třech proti čtyřem a následně i proti pěti, ale jeho týmu to nebylo platné. Vepředu se totiž Slováci už nedokázali prosadit a naopak ještě inkasovali v 55. minutě z hole Kahuna.

Mistrovství světa v hokeji - skupina B (Petrohrad):
Slovensko - Německo 1:5 (1:0, 0:3, 0:2)
Branky a nahrávky: 9. Cehlárik (Bartánus, Mikuš) - 25. Hager (Schütz, Gogulla), 29. Gogulla (Müller, Hager), 35. Reimer (Kahun, Draisaitl), 44. Macek (Braun, Müller), 55. Kahun (Reimer, Rieder). Rozhodčí: Iverson (Kan.), Rantala (Fin.) - Kilian (Nor.), Ritter (USA). Vyloučení: 5:6. Využití: 0:1. Diváci: 3715.
Slovensko: Konrád (44. J. Hudáček) - Sersen, Meszároš, Sekera, Marinčin, Mikuš, Graňák, Švarný, Jaroš - Dravecký, Réway, Bakoš - Jurčo, Viedenský, L. Hudáček - Cehlárik, Marcinko, Bartánus - Lušňák, Šťastný, Hrnka. Trenér: Zdeno Cíger.
Německo: Pielmeier - Holzer, Ehrhoff, Reul, Müller, Boyle, Akdag, Braun - Kink, M. Goc, Seidenberg - Noebels, Draisaitl, Macek - Reimer, Kahun, Rieder - Schütz, Hager, Gogulla - Fauser. Trenér: Marco Sturm.

Reklama

Související témata: